De selvgodes moralske fyrtårn


De selvgodes moralske fyrtårn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GRASS: Så kom sandheden frem. Günter Grass, Tysklands store nutidsforfatter, Nobelpristager og moralske fyrtårn for venstrefløjen både i Tyskland og herhjemme i Danmark, var alligevel ikke som påstået under Anden Verdenskrig ung, menig ved flakskytset. Og således blot en lille mand i Hitlers krigsmaskine.

Nu indrømmer han, at han var overbevist nationalsocialist "bis zum bitteren Ende" og oven i købet medlem af Heinrich Himmlers blodige elitekorps Waffen SS. - Et korps ideologisk bygget op på racehygiejne og troen på den germanske stammes fysiske og moralske førsteret til Jorden.

Men, han var jo kun 17 år gammel, da han aflagde Fane- og Førered. Ja, en henvisning til sin unge alder havde rimeligvis reddet Günter Grass' moralske troværdighed, hvis han ellers var fremkommet med den oplysning efter krigen. Det valgte han ikke at gøre. Han tav og har på bedste kulturradikale facon i flere årtier raset imod borgerlighed og atlantisk samarbejde. Og har som topmålet af hykleri ved flere lejligheder rost DDR-diktaturet for grundigt at have pletrenset det gamle Østtysklandfor al nazistisk arvegods. - Naturligvis i perfid modsætning til det vesttyske demokrati.

Havde der her været tale om en kendt ikke-socialistisk borgerlig kulturpersonlighed medpludselig dårlig samvittighed, der havde fortalt om sin nazistiske fortid, havde der ikke været pardon eller nogen nåde. Han var uden tvivl blevet flået levende af venstrefløjen og de fleste medier.

Men Günter Grass er solidt placeret på den yderste kant af den selvfede venstrefløj og er derfor "en af vore egne". Så meldingen i Politiken og DR er enslydende: Herregud -han var jo blot en naiv teenager akkurat som SF's formand Gert Pedersen, der som ung blev fascineret af nazismen. Derfor betyder hans sene afsløring af sin nazifortid intet. Ifølge de kulturradikale venner er hans tid som de selvgodes moralske fyrtårn derfor ikke forbi. Günter Grass kan nemlig ikke lide USA, NATO, jødernes stat Israel, markedsøkonomien og senest Jyllands-Posten. Og det er det, der tæller. I hvert fald meget mere end at have løjet i 60 år om en nazistisk fortid som medlem af Waffen SS.

De selvgodes moralske fyrtårn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce