De lukker øjnene

Henning Sander Andersen

De lukker øjnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

grundstødning

af henning sander andersen

Ramsherred 58, Assens

Så skete det igen, at et skib under bekvemmelighedsflag og uden lods om bord gik på grund ved Hatter Barn øst for Samsø.

Heldigvis lader det til, der ikke bliver noget olieudslip, men hvor længe har den danske og svenske regering tænkt sig stadig at lukke øjnene for dette horrible med at skibe under bekvemmelighedsflag, som ofte har besætninger, der hverken har tilstrækkelig uddannelse eller på andre områder ikke lige er det, sejler gennem Østersøen og de danske farvande uden lods?

Årsagen til, at de kan gøre det, er, at der er tale om "internationale farvande", og så kan man ikke forlange lodstvang, men det er noget, man, hellere i dag end i morgen, af de to regeringer bør få taget op i FN.

Jeg håber ikke, der skal en oliekatastrofe til, før man får taget sig sammen til at gøre noget ved problemet, som bestemt ikke bliver mindre fremover.

Som bekendt har Putin og hans venner blandt de russiske oliemilliardærer jo besluttet, at i fremtiden skal endnu mere af deres olie afskibes fra Skt. Petersborg for så at blive sejlet gennem Østersøen og vore sunde og bælter.

Problemet bliver bestemt heller ikke mindre af, at man på Christiansborg også "har sovet i timen" hvad angår moderne systemer til SOK og andre ansvarlige myndigheder for bedre at kunne opdage eventuelle udslip i tide, og ligeledes at miljøskibene bliver moderniserede med det nyeste udstyr til olieinddæmning og opsamling - noget de fleste andre civiliserede lande har gjort for længst.

De lukker øjnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce