Danskere er ikke racister


Danskere er ikke racister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UDLÆNDINGE: "Rene muslimske hold på sygeplejeskolen". - "Tilpasningen til det multietniske samfund kræver ændringer af danskernes vanetænkning." - "Sygehusene må tilpasse sig nye tider."

Er der noget at sige til, at Pia Kjærsgaards parti stormer frem?

Når udlændinge har ønsket at komme til Danmark, må man da formode, at de gerne vil være en del af det danske demokrati og den danske kultur.

At der er så mange tolkningsproblemer på sygehusene må være et udtryk for den fejlslagne integrationspolitik.

Måske kunne man anvende nogle af de skrantende højskoler til integrationshøjskoler, hvor hele familien - børn, unge, ældre - får intens sprogundervisning og undervisning i danske samfundsforhold.

Hvis alle kan tale dansk, kan vi ophøre med modersmålundervisning i skolerne - det må være familiens opgave at bevare dette inden for hjemmets fire vægge - og tolkningsproblemerne på sygehusene vil være reduceret kraftigt, og vi undgår tendensen med det stigende antal isolerede ældre.

Familierne skal først ud i samfundet, når sproget er lært, der er fundet en passende bolig til dem, og familiens forsørger - såvel mænd som kvinder - har fået et arbejde.

Danskerne er ikke racister. Her er plads til alle mennesker - muslimer, katolikker, jøder, Jehovas Vidner eller mormoner - men religion er en privatsag, og der skal ikke tages særlige hensyn på arbejdspladser o.lign. Danskerne skal fortsat have lov til at få julegaver med flæskesteg og rødvin, og børnene i danske børnehaver skal fortsat have lov til at spise frikadeller.

Vi synes, det er spændende at blive påvirket af de nye kulturer og burde måske også lære noget af deres familiesammenhold. Men vi bryder os ikke om, at nogle af de veluddannede, tjekkede unge nydanskere stiller sig op på tv og siger, at det er danskerne, som skal integreres - og "de kan bare begynde at spise halalkød" - og at nogle mener, der skal være rene muslimske sygeplejeskoler.

Danskere er ikke racister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce