Danske kyllinger har fået det blå stempel. De er i særklasse


Danske kyllinger har fået det blå stempel. De er i særklasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Fødevarer: I ti år har vi ventet på den melding, som vi endelig fik torsdag den. 1. februar. Danske slagtekyllinger har fået særstatus i EU. Det er en belønning for den store og årtier lange danske indsats med at bekæmpe og meget nær udrydde salmonella i slagtekyllingeproduktionen.

Det er godt nyt for landmændene, men ikke mindst for forbrugerne. Det betyder nemlig at de danske myndigheder fremover kan stille krav om, at importerede slagtekyllinger skal være fri for salmonella. Dermed kan man som forbruger være endnu mere sikker på at få en vare af bedste kvalitet, når man køber kyllingekød.

I fjerkræbranchen har vi siden 90'erne arbejdet systematisk og målrettet med bekæmpelse af salmonella. Det er sket gennem skrappe saneringsplaner, der på de fleste punkter har været langt mere vidtgående, end vores kolleger i andre lande. En indsats, som har kostet landmænd og virksomheder rigtigt mange penge, men som nu viser sig at være den rigtige set på lang. Det er 10 år siden, vi sammen med Fødevarestyrelsen og branchen sendte ansøgningen om særstatus til EU. Så det har været et langt og sejt træk, der nu endelig viser, at den danske slagtekyllingeproduktion er i en helt særlig liga.

Og det gælder ikke kun for bekæmpelse af salmonella. De danske slagtekyllinger er også blandt de førende i verden inden for fødevaresikkerhed, fødevarekvalitet og på dyrevelfærd. Vi bruger meget lidt antibiotika, og der er fuld sporbarhed i hele produktionskæden.

Derudover arbejder vi konstant på at gøre dyrevelfærden endnu bedre. For os handler det om, at kyllingen har haft et ordentligt liv, indtil den skal slagtes. Vi har således arbejdet målrettet og succesfuldt med at minimere antallet af trædepudesvidninger og vi er blevet markant bedre til indfange slagtekyllinger, der skal køres til slagteriet, på den velfærdsmæssigt mest forsvarlige måde.

Der er altså gjort et kæmpe arbejde ude hos landmændene for at forbedre dyrevelfærden og bekæmpe forekomsten af salmonella. Derfor kan de danske forbrugere trygt sætte tænderne i danske kyllinger, der er en rigtigt god søndagsmiddag værdig.

Danske kyllinger har fået det blå stempel. De er i særklasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce