Danmarks rigdom truet


Danmarks rigdom truet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKILLEVEJ: Jakob Moll og Thomas Berntskriver 21/7, at idéerne vores eneste redning- at Danmarks rigdom er truet, hvis vi ikke fyrer op under kreativiteten. I Indien og Østeuropa forbereder millioner sig på en velfærdsstigning, men lille Danmark fortsætter i samme skure, vi står ved en skillevej, vi eksporterer arbejdspladser ogtaber i verdenskonkurrencen.

Journalisterne efterspørger dynamik fra de unge og samfundet. Der skal satses mere på forskning og højteknologi og så videre. Men ikke et kuk om erhvervsvenlighed.

Spanien gik økonomisk til grunde i 1700. Man forfulgte velhavere og alle inden for handel og industri. Resultatet var, at de flygtede til England, Hollandog Frankrig, hvis storbyer kom til at nyde godt af tilflytterne. Spanien har først rettet sig i vor tid.

Over 50.000 danske virksomheder er flygtet til London. Med sig har de taget deresgode idéer.

Alt det, journalisterne foreslår, er såmænd rigtigt nok, men der manglermotivation. Hvorfor skulle man tage risikoen ved at være selvstændig? Hvor er belønningen? Man kan ikke leve af ære alene, der skal grunker i kassen, og det er her, landet må gøre op med millimeterretfærdigheden. Mange selvstændige pukler 70 timer om ugen og betaler kæmpeskat,og når de indser denne sisyfos-uretfærdighed, vælger mange emigration eller at stå af.

Vil man gavne beskæftigelsen, bør der for nyetablerede være skattefrihed til et vist beløb, ogvirksomhedens reelle omsætning og overskud bør ligeledes være fredet. Kun det beløb, som ejeren hæver til privatforbrug, er hans fortjeneste. Derudovermå det anses for rimeligt at oparbejde en ubeskattet driftskapital. Så længe der ikke sker noget på disse områder, skal man ikke regne med, at ret mange kan se logikken i at starte virksomhed her i landet. Går det godt, overfaldes man af et hav afhovne levebrødsbureaukrater, der bare ser virksomhederne som malkegeder.

Danmarks rigdom truet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce