Danmark som vicesherif eller fredsmægler


Danmark som vicesherif eller fredsmægler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MELLEMØSTEN: Situation mellem Libanon og Israel er sprængfarlig for den skrøbelige stabilitet i Mellemøsten. Stærke kræfter er involveret; Syrien, USA, Iran og Storbritannien. Derfor har krisen uhyggelige perspektiver.

Det internationale samfund ved FN skal derfor træder i karakter og bidrage til at løse konflikten. Der skal samles en fredsbevarende styrke, som eksempelvis kan være stødpude mellem Libanon og Israel. Ikke mindst i forhold til den humanitære indsats.

Problemet er at samle den nødvendige internationale styrke. Historisk ville Danmark være en naturlig partner i denne vigtige opgave. Danmark har i mange sammenhænge været foregangsland i udøvelsen af fredsbevarende missioner. Det er en kernekompetence i det danske militær.

Desværre har vi ikke mulighed for at bidrage med vores kernekompetencer. VK(O)-regeringen har brugt vores militær i en løgnagtig angrebspagt med USA.

Vi kan tydeligt se nogle af konsekvenserne af vores krigsangreb på Irak sammen med koalitionen (de øvrige besættelseslande). Jeg mener, det er farligt for Danmark og verdensfreden, at den borgerlige regerings ambitioner som vicesherif (i halen efter Bush) afskærer Danmark fra vores humanitære og fredsbevarende forpligtelser i FN.

Vores militær i Irak udøver deres opgaver rigtig godt under meget svære betingelser. Alligevel skal mandskabet hurtigst muligt trækkes tilbage, så de igen kan repræsentere Danmark anstændigt og anvendes som fredsmæglere.

Danmark som vicesherif eller fredsmægler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce