DSB: - Rejsekortet bliver enklere


DSB: - Rejsekortet bliver enklere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Aske Wieth-Knudsen - DSB Kommerciel, underdirektør
HOLSTING KLAUS/POLITIKEN
Debat. 

Søndag 18. marts gennemfører alle trafikselskaber og togoperatører i Vestdanmark takstreformen Takst Vest. Udgangspunktet for reformen er, at rejsekortet er billigst eller til samme pris som en enkeltbillet. Dermed bliver det lettere for kunderne at finde frem til den rette billet i den kollektive trafik.

For rejsende med et pensionistrejsekort er der fra begyndelsen 25 pct. rabat. Og ved at rejse uden for myldretiderne, kan der samlet barberes minimum 40 pct. af prisen. Den mulighed kommer til at gælde for rejser i hele Vestdanmark og over Storebælt.Regionalt og lokalt er myldretiderne hverdage morgen og eftermiddag, når mange skal på job og i skole. For alle rejser uden for de tidsrum er der rabat, og i weekenderne hele døgnet.

Men når det handler om rejser mellem Øst- og Vestdanmark skal der tages højde for, at myldretiderne er lidt anderledes, for kunderne rejser på andre tidspunkter. Derfor er tidspunkterne med ekstra rabat i andre tidsrum - og også i weekenderne, hvor mange er med toget.

Men undgår man at tjekke ind i tidsrummet mellem f.eks. kl. 8 og 14 på en lørdag og søndage mellem kl. 12 og kl. 19, så er der rabat.

Så hvis rejsende som Eva Gadegaard Sørensen, der skrev i Fyens Stiftstidende 23. februar, tager turen mellem Langeskov og København uden for de tidsrum, kan hun og andre på pensionistrejsekortet opnå rabat på 40 procent. Og der er som altid mulighed for at finde endnu billigere Orange-billetter.

Så der er fortsat gode muligheder for at rejse billigt - også som pensionist, også selv om DSB i forbindelse med gennemførelsen af Takst Vest rydder op i udvalget af billettyper og særrabatter, så det er lettere for kunderne at overskue. Især med udgangspunkt i rejsekortet, hvor prisen for en rejse kan tjekkes på Rejseplanen.dk.

DSB: - Rejsekortet bliver enklere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce