DR skal være mindre


DR skal være mindre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


MF for Dansk Folkeparti, kulturordfører Alex Ahrendtsen
AlexAhrendtsen
Debat. 

Det skal være billigere at være dansker i den lavere ende af indkomstskalaen, og Danmarks Radio skal i fremtiden være mere fokuseret. Derfor vil vi i Dansk Folkeparti skære 25 % af Danmarks Radios budget og samtidig omlægge licensen, så den bliver betalt over skatten. I dag er licensen en kopskat, hvilket betyder, at et folketingsmedlem betaler det samme beløb som en maskinarbejder, selvom MF'eren tjener langt mere. Ved at gøre DR skattefinansieret vil betalingen være afhængig af indkomsten. Lavindkomstfamilier og andre vil spare penge, mens høje indtægter kommer til at betale mere. I realiteten vil det derfor være en skattelettelse i bunden. Samtidig vil der ikke længere være sortseere, som der er ca. 280.000 af. Indtægterne herfra kan finansiere pensionisternes licensrabat, så de heller ikke kommer til at blive ramt.

Da vi i august 2016 præsenterede vore planer for det fremtidige medielandskab, var der vild opstandelse. DR gik nærmest i chok. Men langsomt har det bundfældet sig hos de fleste, så der bredt i Folketinget er en forståelse for, at DR bliver nødt til at fylde lidt mindre. Vi vil jo gerne have et mangfoldigt mediebillede, så de private danske medier ikke bliver klemt af et stort statsligt medie på den ene side og af de internationale giganter på den anden side.

Vi ønsker også, at DR flytter endnu mere til provinsen og styrker de regionale DR-stationer. Der er en voldsom koncentration af journalister og medier i hovedstaden, ikke bare hos TV2 og DR, men også hos de private. Derfor kommer vi også til ændre mediestøtten, så den i højere grad kommer provinsmedierne til gode og i mindre grad de københavnske. Vi har noteret os, at Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen har sagt, at han sagtens kan undvære de 17 mio. kr., som bladet modtager. Det vil vi gerne efterkomme. Ikke kun fordi de statslige penge er med til at understøtte Ekstra Bladets indtægter fra pornobranchens annoncer, men fordi vi har brug for stærke medier i hele Danmark og med journalister, der bor i provinsen og kender de problemer og sorger, som borgerne i provinsen har.

Vi agter at sælge TV2, som er ejet af staten, men bliver finansieret af annoncer og abonnementer. TV2 har vist, at kommercielle kanaler sagtens kan levere masser af dansk indhold. Faktisk leverer TV2 meget mere af den slags end DR, som ellers er sikret penge til at gøre det. Det er derfor et stråmandsargument, når forskellige af DR's støtter siger, at kun et stort og stærkt DR kan sikre dansk indhold. Det passer ganske enkelt ikke. TV2 skal dog også passe på. I de senere år har stationen flyttet flere og flere af sine medarbejdere til hovedstaden. I DF holder vi skarpt øje med denne udvikling.

Vi vil fortsat styrke og understøtte TV2-regionerne, som mange steder gør et fint arbejde. De skal bevare deres selvstændighed og ikke lægges ind under DR, som nogle i en febervildelse har foreslået.

Sidst, men ikke mindst skal DR stå for upartiskhed og lave programmer, som de private ikke løfter. Siden 68'erne væltede ind i den offentlige sektor og i mediebranchen har de med deres mærkelige venstreorienterede dagsorden skævvredet medielandskabet. Det er på tide at genskabe balancen og ordentligheden. Derfor går Dansk Folkeparti fortsat ind for et DR, der er sikret midler til at lave gode programmer, men DR skal fokusere mere for færre midler. Det giver god mening.

DR skal være mindre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce