DF blokerer for løsning


DF blokerer for løsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

IRAK: Jeg blev glad, da Lars Barfoed i sidste uge lagde op til at genskabe den politiske enighed om Irak ved at lægge op til forhandlinger med Socialdemokratiet om en tilbagetrækningsstrategi fra Irak.

Den konservative udenrigsordfører fik opbakning fra Venstre udenrigsordfører, Jens Hald Madsen, og min formand, Helle Thorning-Schmidt, kvitterede ved at erklære sig klar til at gå ind i forhandlinger med regeringen.

Men det varede kun kort, inden Lars Barfoed og Venstres udenrigsordfører blev vækket i baronens seng. For det eneste af regeringspartierne uden for regeringen - Dansk Folkeparti - sagde straks nej til, at der kunne skabes en bred enighed om tilbagetrækningen fra Irak. Da først Dansk Folkepartis Søren Espersen havde udtalt, at man må være med til det sure, hvis man også vil være med til det søde, så var sagen klar.

Ikke så snart havde DF løftet stemmen, før forsvarsminister Søren Gade satte både Lars Barfoed og Jens Hald Madsen på plads. Der var nemlig ingen planer om overhovedet at inddrage os socialdemokrater i nogen form for tilbagetrækningsstrategi i forhold til de danske styrker i Irak.

"Socialdemokraterne skal ikke komme og lade som om, de har æren for eventuelle reduktioner", svarede forsvarsministeren.

Men, kære Søren Gade, det handler jo ikke om ære, men alene om sund fornuft. De styrker, vi har i Irak, har da i allerhøjeste grad brug for, at vi i fællesskab laver en aftale om hvordan, vi bedst muligt får afsluttet det katastrofale danske engagement i Irak.

Det er helt utroligt, at regeringen af hensyn til Dansk Folkeparti er parat til at fortsætte sin ensidige blokpolitik, når det gælder et så alvorligt spørgsmål som tilbagetrækning fra Irak.

Jo før jo bedre.

DF blokerer for løsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce