Cyklister i lyskryds - og politiets "pengemaskiner"


Cyklister i lyskryds - og politiets "pengemaskiner"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TRAFIKKULTUR: Rutebilchauffør Flemming Holmelund ærgrer sig i Stiftstidende 15/10 over cyklisters adfærd i lyskryds. FH efterlyser kommentarer fra andre cyklister og fra Dansk Cyklist Forbund: Hvorfor passer cyklister ikke bedre på sig selv?

Faktisk arbejder Dansk Cyklist Forbund (DCF) aktivt og seriøst på at forbedre den danske trafikkultur - herunder cyklisternes. DCF tager afstand fra cyklister, som ikke overholder færdselsreglerne, ikke mindst i de tilfælde, hvor overtrædelse af færdselsreglerne er til direkte fare for cyklisten selv - eller andre trafikanter. En cyklist (eller en bilist), som kører ligeud i et kryds, hvor der er rødt for ligeudkørende, men grøn pil for højresvingende biler og cyklister, optræder selvfølgelig dybt uansvarligt.

DCF deltager gerne i kampagner, som forbedrer den danske trafikkultur, og som fremmer trafiksikkerheden. Eksempler på dette er "Hvad tænker du på?"-kampagnen i 2003 (hvor der netop sattes fokus på farerne i vejkryds) og den årlige ABC (Alle Børn Cykler)-kampagne, som også lægger vægt på færdselsregler og sikkerhed.

Alice Borbely foreslår i Stiftstidendes kronik 15/10, at politiets fotofælder bruges til at fotografere bilister, som kører pænt, og at sende en belønning til sådanne på 500 kr.

Jeg synes, idéen er genial - i hvert fald hvis den forfines lidt. Tag for eksempel 20 procent af overskuddet fra "pengemaskinen" og udlod beløbet til trafikanter, som opfører sig eksemplarisk i trafikken. (Og brug de resterende 80 procent på øvrige trafiksikkerhedsfremmende foranstaltninger, for eksempel cykelstier og andre forbedringer på veje og stræder).

Og hvis de nuværende indtægter fra "pengemaskinerne" ryger ned i statens "sorte hul", så start fra 1. januar 2005 med at udbygge fartkontrollerne, og fordel ubeskåret det ekstra overskud til gode trafikanter og trafiksikkerhedsfremmende foranstaltninger.

Kære politikere og myndigheder, se at komme i gang. Der er ingen undskyldninger for at stikke hovedet ind under gulvtæppet. Flertallet af danskere vil se med stor forståelse på en sådan ordning.

Cyklister i lyskryds - og politiets "pengemaskiner"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce