Byråd har brug for en leder. Meget er bestemt på forhånd


Byråd har brug for en leder. Meget er bestemt på forhånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Bjarne Hilmersson, Mosegårdsvej 43, Odense C.
Billede
Debat. 

Politik: Måske sat lidt på spidsen, men efter 1. januar 2018 har vi heldigvis 98 nye byråd. Men er det et skridt frem eller to tilbage? Bliver det blodrøde eller blå iskolde flertal contra ditto mindretal, der ikke kan arbejde sammen? Fordi borgmesteren ikke kan eller vil være lederen.

Bliver det byrådsrådsmøder, hvor flertallet har clearet af, inden møderne holdes? Og bliver det gjort ved hjælp af topstyring? Byrådsmøder holdt, hvor der ikke udrettes noget. Javel, der snakkes, debatteres, diskuteres fordi det skal se ud, som danner det grundlag for senere beslutninger. Men reelt sker der ikke ret meget, for det er jo bestemt i forvejen.

Vil møderne forme sig som endeløse diskussioner om trivielle småting? To timer til placering af et cykelskur, med eller uden belysning. 10 minutter til accept af en robotvirksomhed til 100 millioner. Alle har synspunkter vedrørende cykelskuret, selv om man ikke har kørt på cykel i mands minde. Hvorimod robotvirksomheden har kun den tekniske direktør forstand på. Derfor regner alle også med, at en så stor sag er gennemarbejdet. Så der er der ikke nogen grund til at blande sig.

Eksemplerne kan tænkes flere veje. Men gjort med den rigtige ledelsesform kan borgmestrene i kommunerne netop her invitere til bredt samarbejde på tværs af partierne og blokke. Kommunerne har brug for sammenhold, der styrker båndene, hvor der arbejdes mod fælles mål. Hvor alle føler, de er med, og ikke føler sig alene i målsætningsfasen og processen.

Dette er en af borgmesterens vigtigste opgaver; at lede og styre. Byrådene består af mennesker. Mennesket er et flokdyr, der behøver en leder, der skaber samhørighed i et godt miljø, der giver inspiration og arbejdsglæde. Ikke blot møder, hvor det er ih, så kommunalt.

Byråd har brug for en leder. Meget er bestemt på forhånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce