Burkaforbuddet vil gøre det sværere for Danmark at hjælpe andre


Burkaforbuddet vil gøre det sværere for Danmark at hjælpe andre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Tidligere landsformand for Europabevægelsen Erik Boel
ErikBoel
Debat. 

Burkaforbuddet er et dansk selvmål af rang. Det vil fremover vanskeliggøre Danmarks muligheder for at gøre en indsats til fordel for de kristne i Mellemøsten, f.eks. kopterne i Egypten, der er groft undertrykte og forfulgte. Det svækker Danmarks troværdighed, når vi selv på hjemmebanen diskriminerer religiøse mindretals. Umiddelbart kan det virke komisk, at netop vi danskere vil opstille regler for påklædning al den stund danskerne og i al fald danske mænd har ry for at være verdens dårligst klædte.

Men forbuddet handler da også ene og alene om at genere, ydmyge og drille en minoritet her til lands. De toneangivende partier håber på den konto ved næste valg at score de marginale stemmer på det allerbagerste bord i bodegaen. Danske politikere med format og integritet er en udpræget mangelvare i disse år. For DF er knægtelsen af muslimerne her til lands en mærke- og hjertesag. Sådan er det.

Mere bekymrende er det, at de traditionelt ledende partier er hoppet på den galej. Socialdemokratiet er i disse måneder og år altid med på den værste, når det gælder om at genere muslimerne. Tankegangen synes at være: Nu har Socialdemokratiet en gang for alle besluttet, at vi ikke gider de fremmede - så er vi også nødt til at gå planken ud.

I Venstre - Danmarks liberale parti!- er det de nationalkonservative og ikke de liberale, der har overtaget. Man kunne have troet, at Liberal Alliance havde sat sig imod endnu et forbud. Men nej; efter LA var med til at forbyde Über, har partiet forladt alle principper og er i dag drevet af ren opportunisme. Partiet har et mål: At beholde ministerbilerne...

I virkeligheden er de danske muslimer formentlig ret ligeglade med forbuddet. De moderate muslimer - det store flertal - trækker på skuldrene og ser forbuddet som endnu en fjendtlig handling fra det danske samfund. Og som et eksempel på, hvor svært danskerne har det med at begå sig i forhold til mennesker med en anden baggrund. De ekstreme muslimer gnider sig i hænderne. De rekrutterer proselytter på et skærpet modsætningsforhold til det omgivende samfund. Et burkaforbud underbygger deres fortælling om en dybtgående religiøs kamp mellem dem og os. De mest hardcore tilhængere af et forbud mod burka og de formørkede islamisterne kan gejle hinanden op.

Mest alvorligt er det, at burkaforbuddet er endnu en pind til de vestlige værdiers ligkiste. Sammen med tidligere tiltag rettet mod muslimer undergraver forbuddet religionsfrihed, tolerance, retten til at være forskellig, ytre sig og friheden til at klæde sig som man vil. Danmark har færre migranter end mange andre europæiske lande og de praktiske problemer, de giver, kunne løses uden store armbevægelser. I stedet prøver S, V og DF vedvarende at tegne et alarmerende billede af flygtningesituationen - det nylige ghetto-udspil er en del af den fortælling. Samtidig med, at partierne sætter alt dansk først; jf. Socialdemokratiets tese om, at Danmark skulle være verdens bedste opfindelse. Det, vi ikke kender og det udenlandske, bliver nedgjort. Tag Mette Frederiksens brug af London som et skræmmeeksempel på et multikulturelt samfund, vi ikke ønsker os. Uanset at London i virkeligheden bør være et forbillede med tolerance og ordentlighed. Frem til næste valg vil partiernes retorik i udlændingepolitikken blive yderligere skærpet med krav om nye forbud og flere såkaldte stramninger. Kønt bliver det ikke.

Burkaforbuddet vil gøre det sværere for Danmark at hjælpe andre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce