Brugen af forsøgsdyr kan reduceres


Brugen af forsøgsdyr kan reduceres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DYREVELFÆRD: I vores rige del af verden skal vi behandle dyr anstændigt - også forsøgsdyr. Derfor er dyrevelfærd en mærkesag, jeg vil arbejde for i Europa-Parlamentet. For Det Konservative Folkeparti er målet at anvende så få forsøgsdyr som muligt og sikre, at de forsøg, der er nødvendige, foregår så smertefrit som muligt.

I Danmark kræver vi, at dyrene ikke oplever unødig smerte eller ubehag. Vi står i første række, når det gælder dyrevelfærd. Justitsminister Lene Espersen har netop taget initiativ til at forbedre politiets indsats over for dyremishandling. Vi vil ikke acceptere, at dyr behandles dårligt, og derfor er det vigtigt, at politiet skærper opmærksomheden over for overtrædelser af dyreværnsloven.

Det europæiske samarbejde giver mulighed for at styrke dyrevelfærden yderligere. Det er nødvendigt med en fælles høj standard i EU, så medlemslandene ikke kan tiltrække eksempelvis kemikalievirksomheder ved at slække på dyreværnsreglerne.

Der er gode muligheder for at reducere brugen af forsøgsdyr. Der er områder, hvor dyreforsøg er nødvendige, for eksempel ved test af stoffer, der påvirker flere organer på én gang. Men der er en lang række områder, hvor alternative testmetoder som computermodeller og cellekulturer fra mennesker kan anvendes. Vi kan nu erstatte forsøgskaniner med blodprøver fra mennesker, når det skal testes, om nye lægemiddelsstoffer er kræftfremkaldende. Jeg mener, at vi skal udvikle de alternative testmetoder mest muligt.

Brugen af forsøgsdyr kan reduceres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce