Brexit. Arbejderen betaler prisen


Brexit. Arbejderen betaler prisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Brexit: Endnu en sløv runde Brexit-forhandlinger er overstået i Bruxelles, og i værste tilfælde kan vi stå helt uden en aftale til marts 2019, hvor Briternes udmelding bliver til virkelighed. Problemet er, at den britiske regering stadig træder vande, uden at vide hvad den selv vil have.

Ubeslutsomheden strålede da også ud af Storbritanniens premierminister Theresa May, da hun til spørgsmålet om hvilket Brexit hun ville have svarede: "We want a red, white and blue brexit".

EU har handelsaftaler med lande som Norge og Canada, men de modeller vil den britiske regering heller ikke forfølge, da medbestemmelsen over det indre marked ikke inkluderes. Den britiske regering vil altså bestemme over et bord, de ikke længere vil sidde med ved.

Den Britiske regering har svært ved at finde sig selv i nogen form for aftale lige nu, men noget skal ske, hvis ikke det skal gå ud over de mange britiske lønmodtagere, der siden Brexit har oplevet reallønsnedgang, og nedskæringer på sundhedsområdet. Stik imod det Brexit-fortalerne lovede vælgerne i 2016.

Jeg frygter at den britiske regerings interne stridigheder forsinker forhandlingerne så meget, at der ikke kan nås en aftale inden deadline. Dermed risikerer de at stå helt uden for det indre marked, hvilket ville gå voldsomt ud over den britiske økonomi, men værst udover de mange lønmodtagere der blev lovet guld og grønne skove i 2016, men som så mange gange før ender med at betale regningen.

Brexit. Arbejderen betaler prisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce