Boyes fejlgreb


Boyes fejlgreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SCENEN var bare sat: Med ærkerivalen Søren Møllers farvel og med hele H.C. Andersen-året som den pr-platform, der dagligt ville bringe Anker Boye i alle medier - tit i selskab med Dronningen - lignede efterårets byrådsvalg en foræring til den siddende Odenseborgmester. Siden er der kommet et par skyer på himlen.

Den første lille sky viste sig, da Fyns konservative amtsborgmester indså, at hans job ville ryge med strukturreformen og derfor - stik mod, hvad han ellers havde sagt - besluttede sig for i stedet at tage kampen op i Odense.

Et par andre skyer var det gyldne håndtryk til stadsdirektøren efter den uheldige fratrædelsessag - og Elsam-aktierne, som Odense måske og måske ikke kunne have solgt bedre. Nogle kupagtige budgetforlig talte heller ikke på plussiden. Men folkets hukommelse er jo kort, så pyt - og nøgternt set skulle amtsborgmesteren også stå tidligt op for at besejre Anker Boye på egen hjemmebane. I hvert fald indtil for nylig. Da skiftede scenen.

OG HVORFOR så det? Fordi 1,6 millioner tv-seere fulgte HCA-showet i Parken - dog uden at have betalt entré - og derfor også havde en mening om det. Eller fik én, da det viste sig, at forestillingen havde givet underskud, og at der alligevel ikke blev penge til verdens små analfabeter.

Det havde man nu strengt taget heller ikke direkte lovet, og principielt er det ikke HCA-fondens opgave at tjene penge - men derimod at fornøje folket og udbrede kendskabet til H.C. Andersen. Og det har fonden faktisk gjort - men det er ganske druknet i de 13 millioner, plus 12 i underskudsgaranti, som minusset fra Parken lød på.

I VIRKELIGHEDEN er disse millioner små pebernødder i det store spil. Men til skade for sig selv begik Anker Boye en alvorlig dumhed.

Han undlod at informere sin bestyrelse om, at han havde overtrådt et givet mandat, da han tillod sin generalsekretær at hyre en aldrende rockmama for en svimlende sum. Dermed gav borgmesteren sig selv et ualmindeligt dårligt råd - oven i det endnu dårligere, han havde fået af sin generalsekretær, der må betragtes som færdig med H.C. Andersen, når 200-året er forbi.

BORGMESTERENS fejlgreb er naturligvis politisk guf for amtsborgmesteren, der både høfligt og fiffigt har holdt lav profil og ladet andre om at føre kniven i det karaktermord, der nu er i fuld gang - akkurat som da Svend Auken omhyggeligt blev karaktermyrdet inden det interne opgør mod Nyrup.

At de borgerlige knivførere påstår, at det er der sandelig ikke noget om, er rent vås. I det politiske spil griber man de gratis chancer - og en gratis chance var det, da borgmesteren dummede sig under hele landets opmærksomhed. Dybest set i en bagatelsag - men han har selv skabt den, og nu truer den ham på jobbet.

SÅ Hvis Anker Boye vinder til november - hvad han stadig kan gøre - bliver det ikke, som taktikken måske gik ud på, på grund af Andersen.

Det bliver på trods af Andersen.

Boyes fejlgreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce