Borgernes utryghed

Erling Wolff

Borgernes utryghed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

politireform

En meget omtalt og stærkt kritiseret politireform har leveret talrige eksempler på, at afstanden mellem borgere og politi har ført til triste eksempler på utryghed og magtesløshed, fordi opkald til politiet ikke førte til til en ønsket assistance.

I Stiftstidende kan man 1. og 2. august læse to eksempler på det uhensigtsmæssige i, at politistationer er blevet lukket, og at urolige elementer i nattelivet dermed har mere eller mindre frit spil med slagsmål, overfald og hærværk.

Hos en familie i Søndersø stoppede nattesøvnen brat, da en sten på størrelse med en honningmelon blev kastet gennem en rude få meter fra, hvor familiens børn og voksne sov.

Kort efter at stenen havde forvandlet hjemmets indre til et inferno af glasskår, ringede husets indehaver til politiet, men ordensmagten havde desværre ikke tid til at sende en patruljevogn til Søndersø.

Vagthavende hos politiet mente, at en voksen i familien selv skulle gå ud og se, om der stadig var nogen udenfor, selv om man i familien havde den opfattelse, at man normalt burde blive indenfor, hvis man føler sig truet, og frygter at det er forbundet med risiko at bevæge sig bort fra hjemmet.

Hos Fyns Politi beklager man, at familien har følt sig utrygge, men prioriteringen skyldes travlhed, lyder meldingen.

I Faaborg har et korps af "Natteravne" lavet en aftale med Tonys Pizza i Østergade. Natteravnene vil fremover oftere komme forbi pizzeriaet i aften- og nattetimerne, fordi stedet i den senere tid har været offer for episoder med hærværk og trusler fra unge, fulde mænd.

Natteravnene, der altid går i hold på tre voksne, må ikke gå ind i forretningen og blande sig i slagsmål og lignende episoder, men kan observere og ringe efter politiet, udtaler en af de deltagende Natteravne.

Ironisk nok holder omtalte pizzeria til lige over for bygningen, hvor lokalpolitiet indtil for nylig havde domicil i Østergade, og det må være frustrerende for ejeren af pizzeriaet at kigge på skiltet med ordet "politi", uden at kunne påregne assistance fra ordensmagten, når episoder med ødelæggelser og slagsmål foregår.

Repræsentanter for Natteravnene er ikke i tvivl om, at visse grupper unge i nattelivet i Faaborg er meget bevidste om, at der går lang tid, inden en politipatrulje dukker op i byen, og de unge ballademagere har således uhindret adgang til provokationer og hærværk, fordi der ofte går en time fra Natteravnene har kontaktet politiet, til hjælpen når frem.

Selv har jeg aldrig haft noget udestående med politiet, og jeg føler mig overbevist om, at det ikke er dårlig vilje hos de enkelte politifolk, der ligger til grund for en forringet indsats fra ordensmagtens side.

Borgernes utryghed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce