Borgerløn i stedet for førtidspension


Borgerløn i stedet for førtidspension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

borgerløn

Hvornår kommer vi dertil i vores rige "velfærdsamfund", at vi siger til vores syge medborgere: "Du er hermed bevilget borgerløn, fordi du har været så uheldig at blive syg. Det har du ikke selv bedt om, og derfor har du ikke de samme muligheder som os andre, der er raske og i stand til at tage en uddannelse og få et job, hvor vi kan tjene penge"?

Hvornår dropper samfundet de efterhånden fordomsfulde ord: "Du er hermed bevilget førtidspension"?

Her protesterer du måske, men ordet førtidspensionist får mange til at tænke på en mand, der sidder på en bænk og drikker lidt for mange øl. Eller en kvinde, der sidder i en læderlook-drejestol med lidt fedtet hår, smøgerne og kaffen inden for rækkevidde og egentlig ikke gider arbejde.

Der skulle være respekt om ordet borgerløn. Det skulle være den løn, du har ret til, ligesom andre, der er i stand til at arbejde, har ret til en løn. Det skulle være på samme vilkår.

Den skulle ikke kunne nedtrappes eller tages fra dig, hvis du skulle være så heldig, at arve lidt penge, der måske kunne lette og forsøde dit liv, der jo i forvejen er forbundet med alle mulige besværligheder, som stærke smerter, gangbesvær og udmattelse ved den mindste aktivitet. For ikke at tale om frygten for, hvor mange år du har tilbage. Lever du mon 1, 2, 3 eller 10 år, og hvor slemt vil det blive?

I dag er det sådan, at kommunen trækker i din boligydelse, hvis formuen overstiger cirka kr. 600.000.

Med formue mener de penge på din budgetkonto (dem til udgifter), og hvis du bor i andelsbolig de mursten, du bor i. Det er ikke penge, du frit kan disponere over, og pensionen, der løbende går ind på din konto, tæller også med som formue.

Hvis du er gift, og husstanden har to indtægter, trækkes der også i din pension. Din selvstændighed er så og sige taget fra dig.

Du vil også blive nødt til at indlede et forhold til et andet menneske med at fortælle, at han/hun kommer til at forsørge dig, hvis I flytter sammen eller gifter jer. Og husk at fortælle din kommende partner, hvis du har en sygdom, hvor det går ned ad bakke. Vedkommende kommer nemlig til at være sygepasser for dig. For hvis du bor sammen med et rask menneske, får du meget, meget mindre hjælp. Så de fleste vil jo nok hurtigt bakke ud! . Det kommer almindelige lønmodtagere IKKE ud for.

Nej, du skal ikke tro, at du har ret til, at have det lidt godt i dit liv, du få jo penge af samfundet, og dem har du bare at være taknemmelig for.

Samfundet mener, det har ret til at kræve ydmyghed og underkastelse til gengæld. Tror du mig ikke? Så spørg enhver førtidspensionist der har været til møde med "samfundet", de vil kunne fortælle dig noget andet, men husk, at reglen aldrig er uden undtagelse.

Du skal ikke tro, at hvis du er så heldig at komme til lidt penge, eller måske vinde nogen, at de så kan bruges, som andre ville bruge dem, nemlig som de har lyst til.

På trods af at vi har været så uheldige, at vi i forvejen har en alvorlig sygdom eller skade, så skal vi betale ved kasse et.

Derfor borgerløn og respekt.

Borgerløn i stedet for førtidspension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce