Borgerlige dyder?

Erik Hjære-Lindby

Borgerlige dyder?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DAGPENGESATSER: Er det en dyd at være borgerlig? Næppe, men det er under alle omstændigheder ualmindeligt gunstigt at være aktionær eller kuponklipper, for det er en meget attraktiv vælgergruppe, som Lars Barfoed vil gøre alt for at stille tilpas.

Sågar at få reduceret dagpengesatsen for de ledige, hvis han måtte bestemme. Men det må han heldigvis ikke. Tænk at han kan pisse så langt ved siden af potten samtidig med, at overenskomstforhandlingerne går i gang. Det skal man vist være totalt politisk tonedøv og uden den mindste gnist af situationsfornemmelse for at præstere.

Men akademikernes hørelse er udmærket, så de var straks på banen med forslag om, at de dagpenge, man derved sparede, kunne indgå i en fond til fremtidige ledige akademikere, fordi de er vant til en højere levestandard og derfor umuligt kan nøjes med samme dagpengesats som alle andre ledige.

Det opfatter jeg som en lige så dårlig timing, som den Lars Barfoed lægger for dagen. Og den viser blot, at den borgerlige grådighed har nået nye uanede højder. Meningsmålingerne vil snart vise, om dette stunt opfattes som tillidsvækkende midtsøgende ansvarlig politik blandt vælgerne.

Det ser faktisk ud som om, De Konservative raver rundt som blinde blandt døve uden at fatte, hvad det er, der foregår. Men hvordan skal man næsten også kunne koncentrere sig om noget så uvæsentligt som seriøs politik, når man konstant skal sprælle og skifte mening efter en mopset dukkeførers forgodtbefindende - hende der står ude i kulissen og hiver i snorene.

Lars Barfoed evnede ikke at forbedre fødevarekontrollen, - heller ikke at holde sin kæft på de rigtige tidspunkter.

Vi, der ønsker demokratiet genindført, kan så håbe på, at han med sine udtalelser har fået sat det borgerlige korthus i så kraftige svingninger, at det ramler sammen.

Borgerlige dyder?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce