Bonnesen i glasklokken


Bonnesen i glasklokken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

kommuner

af kim jørstad

Klintevej 25, Kerteminde

Jeg ved ikke, hvad det er for en glasklokke, Erling Bonnesen fra Venstre opholder sig i. Han er i hvert fald helt på vildspor, når han i avisen den 11. juni påstår, at kommunerne har det så godt som aldrig før. Virkeligheden er, at de er svinebundet af en regering, der vil bestemme og dirigere i stort og småt, og i den vurdering er kommunalpolitikere af alle partifarver vel at mærke enige.

Opgaverne vokser og vokser samtidig med, at kommunerne bliver pisket til at holde et vækstniveau, der hverken følger med pris- eller lønudviklingen, og som under ingen omstændigheder kan leve op til de løfter, regeringen giver på deres vegne.

Bonnesen begrunder de snævre rammer for kommunernes budgetter med hensynet til samfundsøkonomien. Det hensyn tog regeringen ikke, da der var valgkamp og lovede forbedringer af offentlige bygninger og meget mere. Nu er situationen f.eks.i min egen kommune, at det ikke en gang er muligt at gennemføre de forbedringer, som kommunen faktisk har penge til. Alle planlagte anlægsopgaver kunne ikke gennemføres i 2007, f.eks. med hensyn til renovering af skoler.

Byrådet overførte derfor pengene til 2008, men på grund af en ny lov vedtaget af regeringen og Dansk Folkeparti kan projekterne ikke sættes i gang. Gør kommunen det, snupper staten pengene krone for krone. Og det kalder de kommunalt selvstyre.

Bonnesen i glasklokken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce