Børn i bytte for skattelettelser?

Anne Baastrup

Børn i bytte for skattelettelser?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omsorgssvigt

af Anne Baastrup

MF (SF), socialordfører, Frederiksstadsgade 1, København V

Nye tal viser, at i 59 kommuner har socialrådgiverne løbende mellem 40 og 60 sager. SF mener, hver socialrådgiver højst skal have 30-35 sager.

En række sager om misbrug eller mishandling af børn viser, hvad der sker, når sagsbehandlere har for meget om ørerne til at gøre deres arbejde godt nok. Når papirbunkerne vokser, stiger risikoen for, at der ikke i tide bliver givet hjælp til børn, som mistrives, som bliver udsat for vold eller som bliver misbrugt seksuelt. 

Samtidig har et stigende  antal socialrådgivere alt for mange sygedage eller går helt ned med stress. Derfor kan alvorlige børnesager  risikere at havne på forskellige socialrådgiveres skriveborde, før der bliver grebet ind.

Den manglende kontinuitet i kommunernes socialforvaltninger gavner på ingen måde de udsatte børn.

I bund og grund er det jo positivt, at pædagoger, lærere og alle vi andre er blevet mere opmærksomme på børn, som mistrives. Men det hjælper jo ikke en pind, hvis mistanker og anmeldelser ligger på et kommunalt skrivebord og samler støv, mens børnene lider.  

Man kan frygte flere "Tøndersager" i de kommende år, hvis kommunerne  ikke får økonomisk chance for at  prioritere de børn, der er udsat for massive  omsorgssvigt. 

Tidligere delte amt og kommune udgifterne til disse anbringelser, men nu skal kommunerne betale det hele - først efter udgifter på ca  800.000 kr. går staten ind med delvis refusion.

Det betyder, at flere kommuner tæller længe på knapperne, før de griber til dyre løsninger som at anbringe truede børn uden for hjemmet. Resultatet af denne tøven er endnu et svigt over for det udsatte barn, der burde kunne regne med kommunens hjælp i tilfælde af misbrug eller omsorgssvigt. 

Finansministerens hårde kurs over for kommunerne betyder reelt, at omsorgssvigt af børn accepteres i bytte for skattelettelser.

SF  anbefaler: Refusion fra staten skal ske på et langt tidligere tidspunkt, der afsættes de nødvendige midler, så barnets tarv kommer i centrum, og antallet af børnesager hos den enkelte sagsbehandler begrænses til max 30-35.

Børn i bytte for skattelettelser?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce