Besparelser: De lukker Lumby skole i etaper


Besparelser: De lukker Lumby skole i etaper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lene Schødts, Allesøvej 202, Lumby-Torp
Billede
Debat. 

Politikerne mangler forståelse for skolens betydning. Det bekymrer mig som mor og som menneske.

Skolen er ikke bare et sted, hvor man gradbøjer adjektiver og terper tabeller. Skolen er det sted, der former kommende generationer som mennesker. Derfor er det yderst uheldigt, at vi som samfund ikke anerkender den betydning, skolen har. Den manglende respekt for skolen udmunder i varslede skolelukninger i Odenses yderområder. Lukning af gode skoler, der har engagerede lærere, traditioner, kultur og ikke mindst mange års erfaring. Lumby skole er en af de skoler. Der er generelt en ærgerlig retorik om skolen i dansk politik, hvor forståelsen for skolens betydning for den enkelte synes ikke-eksisterende. Skolen er et sted, hvor børnene lærer alt fra grammatik til verdensmål, det er klart, at det er formålet i sidste ende. Men det er også det sted, hvor vores børn og unge tilbringer næsten halvdelen af deres vågne timer fra mandag til fredag. Det er der, de danner relationer, det er der, de lærer om venskaber, hinanden og sig selv. Det kræver en skole, der giver børnene tryghed, så de kan blomstre personligt og derigennem fagligt.

Hvis de er trygge og har gode relationer, skal de nok lære - hvis de er utrygge, bliver det svært, hvis ikke umuligt, at lære det faglige. En skole, der giver børnene tryghed gennem et imponerende nærvær, er Lumby skole. Det er ikke noget, politikerne kigger på. De kigger på, hvordan de kan spare her og nu.

De har gennem flere omgange forsøgt at lukke Lumby skole, men en engageret lokalbefolkning, der stod klar med en friskole som erstatning, fik bremset planerne. Det kunne tyde på, at politikerne nu har fundet en løsning på dette. De lukker Lumby skole ned i etaper. Deres forslag er, at Lumby skole nu kun skal have 0. til 3. klasse. Fra 4. klasse skal børnene på Søhusskolen. Det vil sige, at børn ned til ni år skal cykle via en farlig vej på ca. fem kilometer for at komme i skole. At de ikke lukker skolen helt kan undre mig, og jeg kunne mistænke dem for at gøre det på denne måde, da skolen ikke kan benyttes til friskole, hvis de bevarer lidt af den.

Kære politikere, lad vores børn beholde deres trygge nærmiljø, lad børnene kunne gå og cykle sikkert til og fra skole, lad vores børn beholde muligheden for at tage kammerater med hjem fra skole. Lad Lumby skole, der er en velfungerende skole med engagerede lærere og et velfungerende lokalmiljø samt over 150 års historie, bestå. Det vil betale sig i længden.

Besparelser: De lukker Lumby skole i etaper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce