Beskæftigelsespolitik i Odense. Politisk fnidder-fnadder, når det er værst


Beskæftigelsespolitik i Odense. Politisk fnidder-fnadder, når det er værst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Araz Khan, Dankvart Dreyers Vej 48, Odense M
Billede
Debat. 

Odenses beskæftigelsesrådmand (Brian Dybro, SF) sagde for nylig til TV2: "Der skal sættes hårdere ind mod indvandrerkvinder, der ikke er i arbejde". Udtalelsen kom efter et TV2-indslag om en gruppe ledige kvinder fra Vollsmose.

Jeg mindes den nuværende rådmands meget kraftige opponerende retorik under valgkampen mod et ellers meget effektivt værktøj i denne sammenhæng, nemlig 225 timersreglen. Nu vender rådmanden på en tallerken og er lige pludselig klar til at tage kontanthjælpen fra dem, han under sin valgkamp kaldte de svage.

Et billede af politisk fnidder-fnadder, når det er værst. Hvor det ikke er sagen det drejer sig om, men parti-blokpolitik og stemmer.

At få folk i beskæftigelse handler ikke om "hårdhed" eller at trække folks tryghed - indkomst - væk. Det handler om rette indsatser og stille krav, som gavner netop de enkelte målgrupper. Ikke nyttesløse projekter, men noget som kan måles på erhvervsfrekvensen, opkvalificering eller motivationsfaktoren.

Hvis nogen bevidst modsætter sig ethvert "integrationsforsøg", så er sagen simpel: Stop alle ydelser og lad dem mærke alvoren. Det sker dagligt for etniske danskere, men politisk berøringsangst har været og er mange partiers hindring for konsekvens.

En anden tilgang er at skabe mening, medspillere, og her kan en kompetent ledelse være forskellen på succes eller fiasko. Derfor må man kigge indad.

Mens vi er ved ledigheden, er det også fair at kigge bredt og udover etnicitet, fordi her er der også plads til forbedringer.

Lad ikke loven komme i vejen, den arbejder med jer, men I skal have bedre kendskab til de menneskelige psykologiske mekanismer, forskningen og lytte mere til erhvervslivets behov.

man har for nylig tilført beskæftigelsesområdet flere midler, men lad mig minde jer om en detalje. Når man investerer i sådanne indsatser, så handler det ikke om volumen, men om at ansætte de rette kompetencer.

Odenses ledighed vil nok falde yderligere i den kommende periode ligesom det øvrige Danmark grundet de gode konjunktur. Men lad os nu for en gang skyld tænke lidt mere holdbart. Det er i de gode perioder, vi skal tænke konstruktivt og langt.

Lyt til erfaringerne og eksperterne på området. Det gavner byen og borgerne i sidste ende.

Beskæftigelsespolitik i Odense. Politisk fnidder-fnadder, når det er værst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce