Bekymrende tendens


Bekymrende tendens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ib Spanggaard, Egernvænget 130, Nyborg, er konservativt amtsrådsmedlem.

For nylig har der i denne avis været en debat om den nye "Lov om billedkunst", der trådte i kraft den 1. juni 2000. Loven åbner mulighed for at oprette et "Amtskommunalt Billedkunstråd", og det er dette, "Fyns Amts Kunstudvalg" (FAK) er imod.

Som medlem af FAKglæder jeg mig over, at "Lov om billedkunst" tilsyneladende skaffer flere midler til billedkunsten, men loven afspejler samtidig en tendens, der bekymrer mig.

Bekymringen går på, om vi er på vej bort fra demokrati til teknokrati, dvs. en samfundsform, hvor organisationen af samfundet skal forestås af jurister, økonomer osv., altså af specialister, og hvor de folkevalgtes deltagelse og kompetance skal trænges i baggrunden eller helt forsvinde. Tendenserne er tydelige.

De tidligere Tilsynsråd, der afgjorde om kommunernes handlinger var i overensstemmelse med loven, og hvor fire amtsrådsmedlemmer havde sæde, er nu erstattet af "Centrale Tilsynsnævn" hvor alle medlemmer skal være jurister.

Forleden udtalte Anker Boye vedrørende de sociale nævn, at han var bange for, at der ville komme "en bedrevidende central regelstyring, der sætter lokalpolitikerne uden for døren".

Tendensen er der.

IFaaborg Kommune behandler økonomiudvalget netop nu spørgsmålet, om det er "formålstjenligt og hensigtsmæssigt", at byrådsmedlemmer fortsat har sæde i bestyrelser for diverse institutioner og foreninger?

De samm overvejelser foregår i Fyns Amt.

Endelig udtaler Poul Weber i et indlæg "Professionel Ledelse", at fremtidens forvaltning skal være værdibaseret men at lederne dvs. specialisterne skal "forholde sig ydmygt til den politiske magt, som ligger i vort demokrati":

Jeg forstår ikke helt, hvad PW mener med værdibaseret, men hvis han mener, at det er respekten for folkestyret, for demokratiet, så kan jeg godt følge ham. Men bliver der ikke et demokratisk underskud og en manglende dialog, hvis de folkevalgte mere og mere fjernes fra de institutioner, hvor de får et bredt kendskab til hvad der rører sig i deres omverden? Er det demokratiske lægmandssyn ved at gå fløjten?

Det er muligt at jeg ser spøgelser, men jeg ved, at nogle folkevalgte deler min bekymring og mener, at spørgsmålet er en debat værd!

Bekymrende tendens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce