Bekymrende sindelag


Bekymrende sindelag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alex Ahrendtsen (AA) sætter i sin kronik 23/7 lighedstegn mellem venstrefløjen og jødehad. For at få det regnskab til at gå op må AA ty til en hækkesaks i forsøget på at studse historiens knurhår. Det kommer der et historierevisionistisk blodbad ud af.

Ifølge AA "begyndte det hele" i 1870'ernes Rusland. Glemt er de tidligere århundreders kristne forfølgelser af jøder over hele verden, glemt er århundreders litteratur, der nedgør og/eller latterliggør jøder. Klippet helt ud af AA's forarmede historieforståelse er f.eks Martin Luthers jødehad, som ellers blev indpodet generation efter generation af protestantiske børn.

Og i AA's absurd selektive historie glemmes også det f.eks borgerlige Danmark, der i 30'erne talte om "miraklet i Tyskland", og Konservativ Ungdom der gik strækmarch i danske byer med blanke støvler og skrårem og Hitler-frisure.

Der har naturligvis været socialister og andre på venstrefløjen der delte borgerskabets foragt for- og had til jøder. Det er der sikkert stadig rundt omkring. Der findes jo idioter overalt.

Men konservatismen har ikke noget at lade socialismen høre, og det er et groft fortegnet billede, AA giver.

Tværtimod kunne man utvivlsomt finde belæg for en analyse, der ville tilskrive netop den kristent-borgerlige kultur ansvaret for det historiske syn på jøder, og at det kristent-borgerlige jødehad lå som en dyne over alle grupper af samfundet, og som mange socialister, opvokset under samme kristent-borgerlige dogmatik, desværre ikke evnede at hæve sig over trods opgør med en række andre borgerlige dogmer.

AA skylder i øvrigt at forklare det forhold, at jøder som, for nu bare et nævne nogle af de kendte, Marx, Adorno, Horkheimer, Benjamin etc. også var socialister.

Aktuelt må det være muligt at være venstreorienteret og kunne kritisere det politiske Israel og dets nuværende administration uden at skulle skydes i skoene at man er antisemit. Ligesom man selvfølgelig kan kritisere USA's krig i Irak uden at være antiamerikansk.

Det pudsige er jo, at man som venstreorienteret deler sin kritik med tusindvis af f.eks jøder (når det gælder Israels bosættelsespolitik) og tusindvis af amerikanere (når det gælder USA's krig i Irak eller Bush-administrationen i almindelighed).

Det bekymrende er i virkeligheden det åndstotalitære sindelag, som AA er eksponent for, et sindelag, der forhindrer enhver kritik af åbenlyse urimeligheder og overgreb og dermed lader ideologi skygge for uretfærdigheden.

Det er samme logik, som den russiske zar, Lenin, Stalin, Hitler og alle historiens andre despoter også havde.

Det er egentlig ganske bekymrende - historien taget i betragtning.

Claus Perregaard, Møllegade 5, København N, er historiker og venstreorienteret.

Bekymrende sindelag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce