Bedre hjælp til demente

Børge Wagner medlem af Odense Byråd- arkiv179-1A
Foto: Heidi Lundsgaard

Bedre hjælp til demente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Projekter

Under budgetforhandlingerne i efteråret i Odense Kommune lykkedes det den konservative byrådsgruppe at få afsat en million kroner om året i fire år til øget viden og bedre hjælp til vore demensramte og deres pårørende.

Alle med kendskab til en familie, hvor et medlem er blevet ramt af demens, ved, hvor voldsom en forandring dette afstedkommer for både den ramtes og hele familiens tilværelse og dagligdag. Det ser desværre ud til, at vi i de kommende år vil se en stigning af demenstilfælde, og selv om demens er hyppigst forekommende hos ældre, rammes også yngre. Demens kan udvikle sig meget forskelligt både hvad angår tempo og adfærd, fra almindelig glemsomhed til voldelig adfærd.

I Odense Kommune ved vi for lidt om sygdommen, og hvorledes vort personale kan takle de forskelligartede problemer. Og vi råder over for få differentierede tilbud til de demensramte og deres pårørende.

Alle disse årsager har medført, at den første af de fire millioner - den for 2009 - skal bruges til et omfattende analysearbejde, så vi kan bruge de efterfølgende tre millioner på den bedste måde.

I den konservative byrådsgruppe havde vi forventet, at vi straks efter nytår var kommet i gang med analysearbejdet, men af årsager, der ligger uden for min indflydelse, har vi først på mødet i ældre- og handicapudvalget 10/3 kunnet tage stilling til, hvad der skal ske. En stor del af pengene vil blive anvendt til undervisning og faglig vejledning af alle kommunens hjemmeplejegrupper, et tiltag, der allerede er forsøgt med positivt resultat for nogle få grupper. Og Rådgivnings- og Kontaktcentret for demensramte og pårørende på Kallerupvej får penge til to meget spændende og fremadrettede projekter, bl.a. om anvendelse af teknologiske hjælpemidler.

Vi har ved fordelingen af pengene lagt stor vægt på, at centret på Kallerupvej får mulighed for at forfølge nogle af deres mange erfaringer og visioner, fordi der her, hvor så mange frivillige yder en stor og påskønnelsesværdig indsats, er samlet så megen viden om dementes forhold.

Vi håber med tilbagemeldinger på disse tiltag i efteråret at kunne træffe beslutninger, der skaber bedre forhold for demensramte og deres pårørende i Odense.
Børge Wagner fejrer sit 40 års  diregentjubilæum
FOTO: Birgitte Carol Heiberg
Børge Wagner fejrer sit 40 års diregentjubilæum FOTO: Birgitte Carol Heiberg
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Bedre hjælp til demente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce