Bank bare løs!

Sven Rehn

Bank bare løs!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

opposition

af sven rehn

Eriksvej 11, Assens

Nu ved Fyens Stiftstidendes læsere fra snart adskillige læserbreve, at Uffe Clausen ikke er belastet af tvivlens nådegave. Dette blev atter klart i FS 26/1. Her synes Hr. Clausen, at det bare er så drilsk, at oppositionen tillader sig at være - opposition.

Det er spild af Folketingets tid (har han mon her forvekslet det med regeringens tid?). Man venter blot på, at Uffe Clausen efterfølgende konkluderer, at man kan sende oppositionen hjem og spare på de offentlige udgifter.

Selv om Anders Fogh Rasmussen absolut må værdsætte Uffe Clausen som en nyttig idiot for regeringen, så kan der ikke herske tvivl om, at statsministeren ville have trukket på smilebåndet, hvis Uffe Clausen havde skrevet et tilsvarende læserbrev før regeringsskiftet i 2001.

Anders Fogh viste sig dengang som politisk ordfører ikke for god til at sky nogen som helst midler til at sværte de tidligere Nyrup-regeringer til.

Hvad er det, der gør, at den nuværende regering er hævet over enhver kritik? Siden sidste valg har man brudt en perlerække af valgløfter, der var afgørende for genvalget, inklusiv løftet om at skabe bedre forhold for asylsøgerne og flygtninge, der ikke tør rejse hjem.

Det er utrolig arrogant, at oppositionens omsorg for disse mennesker, af Uffe Clausen reduceres til politisk drilleri.

Det burde snarere sætte gang i lydhørheden hos regeringen, for de alarmklokker, der ringer, når Ny Alliance er blevet stiftet og flere konservative og venstrefolk har valgt at gå ud af partierne, fordi deres anstændighedsfølelse er blevet krænket af regeringens humanitetssvækkede parløb med DF. Kun er det trist, at NA har glemt, hvad der var deres eksistensberettigelse.

Konkluderende vil jeg slå fast, at oppositionen i et demokrati har pligt til at være en vagthund over for en til hver tid siddende regering (dette ville også være udviklende for Uffe Clausen endelig at indse). Samtidig bør oppositionen ikke underlægge sig fine fairplay-fornemmelser, der ingenlunde var til stede, da "Kong Fogh var knægt".

Subjektivt set vil jeg ikke lægge skjul på, at den nuværende regering er lige så uønsket som den tidligere Berlinmur, og objektivt set kan jeg konstatere, at denne regerings­mur efterhånden er mørnet og viser tydelige sprækker.

Så bare bank løs opposi­tion, den skal nok falde.

Bank bare løs!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce