Ansvar. Hvor er vores samfund på vej hen?


Ansvar. Hvor er vores samfund på vej hen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Knud Hansen, Egevej 10, Glamsbjerg
Billede
Debat. 

Læserbrev: En række kommuner ser sig nødsaget til at bruge tusindvis af kroner i advokatomkostninger på at føre sag mod staten, fordi der gennem flere år er foretaget fejl i beregning af udligningen mellem stat og kommuner.

Enkelte kommuner presses så voldsomt på økonomien, at der nødvendigvis må reduceres så meget i den enkelte kommunes velfærdsydelser, at det bliver uanstændigt. Ministre og landspolitikere fralægger sig ethvert ansvar og henviser til kommunal selvbestemmelse og lokal prioritering, desuagtet de netop med deres beslutninger eller mangel på samme har frataget lokalpolitikkerne mulighed for selvstændig prioritering.

En socialstyrelse der er blevet bedraget af en tidligere medarbejder for langt over 100 mio., hvor socialministeren ikke har til hensigt at gøre ansvar gældende overfor styrelsens ledelse, der i en årrække ikke har sikret organisationen forsvarlige forretningsgange.

En skatteforvaltning der har brugt milliarder af kroner på it-systemer, der har vist sig værende ubrugelige, så manglende gældsinddrivelse har bevirket, at langt over 100 mia. nu er gæld til den fælles kasse. At ejendomsskattesystemet er sat ud af drift grundet et ubrugeligt it-vurderingssystem. Uberettiget udbetaling af udbytteskat til udenlandske svindler for 12 mia. grundet manglende kontrol.

Tilsyneladende har sådanne svigt i SKAT ikke haft konsekvenser for SKAT's ledelse, der i den grad ikke kan have levet op til deres ledelsesansvar.

Nu er der fremlagt forslag om centralisering af vores sundhedssystem, hvor statsembedsmænd skal indsættes som systemets bestyrelse, og lokale sundhedshuse oprettes med beskeden lokal politisk indflydelse, hvor sygdomsbehandling skal foregå i samarbejde med praktiserende læger, som der i forvejen er meget stor mangel på mange steder i landet. Investering i et nyt stort fælles it-system, hvor erfaringen hidtil har vist, at det koster umådelige summer og tager år at få funktionelle.

Hvad skal ske i vores samfund, for at vores politikere undlader at beslutte personalenedskæringer i forvaltningerne, før hjælpemidlerne virker? Hvad skal til, før vores politikere vil drage vores højt uddannede/lønnede ledere til ansvar for deres alvorlige ledelsessvigt, uden der skal medfølge enorme gyldne håndtryk?

Hvad skal til, før vi almindelige borgere ikke længere finder os i de urimeligheder, som i større og større omfang pågår i vort samfund?

Ansvar. Hvor er vores samfund på vej hen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce