Amtet svigter ikke


Amtet svigter ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HANDICAPPEDE: I et læserbrev 27/12 giver Else Margrethe Buch udtryk for den opfattelse, at Fyns Amt tilsidesætter opgaven med opsyn og den fornødne hjælp og assistance til vore svageste medborgere, de handicappede.

Lad mig med det samme slå fast, at ingen beboere i Fyns Amts botilbud for handicappede efterlades uden fornødent tilsyn.

Det er rigtigt, at der er sket besparelser på handicapområdet, som på alle andre af amtets ansvarsområder. Samtidig er det vigtigt at påpege, at udgifterne til den udbygning, der gennem de senere år er foretaget på handicapområdet, langt overstiger de gennemførte besparelser. De ressourcemæssige omprioriteringer vil naturligvis berøre beboerne, men der er alle steder et velkvalificeret personale, der løfter opgaverne fagligt, kompetent og ansvarligt.

Men desværre kan vi ikke altid opfylde lige de ønsker, som brugere eller pårørende har til vores tilbud. Else Margrethe Buchs personlige erfaring er, at Fyns Amt ikke kan tilbyde en passende bolig til hendes datter i Odense på det ønskede tidspunkt.

Fyns Amt bygger løbende nye velegnede handicapboliger rundt i hele amtet, senest i Nyborg, Faaborg, Skårup, Brenderup, Odense og Midtfyn. Nogle er erstatning for ældreboliger og andre en udvidelse af boligmængden. Et kommende nybyggeri i Svendborg forventes klar i 2006. Det er desværre ikke muligt at stå klar med en ledig bolig i alle lokalområder, når behovet opstår, men så må der findes en anden acceptabel løsning.

Hvis familien vælger, at deres handicappede søn eller datter kan blive boende hjemme, er det også muligt. Når kommunen hjælper en borger i eget hjem, er det fortsat amtet, der betaler alle udgifter over et vist niveau. Der er således ingen besparelse for amtet eller merudgift for kommunen ved den løsning.

I 2003 byggede Fyns Amt institutionen Lunden i Årslev til aflastningsophold for hjemmeboende handicappede. Vi er stolte over at kunne give familier med hjemmeboende handicappede børn og voksne et attraktivt tilbud og et tiltrængt pusterum i dagligdagen.

En effekt af dette nye tilbud har været en markant stigning i efterspørgslen efter aflastningsophold. Det er et mål i Fyns Amt, at alle de familier, som ønsker at passe deres handicappede barn hjemme, kan tilbydes aflastning. Derfor så vi os ved årsskiftet nødsaget til at foretage ændringer. Ændringer, som betyder, at der tilbydes færre weekendophold, men tilsvarende flere hverdagsophold til hver voksen gæst.

Der er således ikke tale om besparelse, men om en omlægning af tilbuddet, der har givet plads til 10 nye handicappede børn, hvis familier også har behov for aflastning.

Amtet svigter ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce