Ambitiøs plan fra S og SF

Daniel Bendix

Ambitiøs plan fra S og SF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

integration

I snart ti år har VKO-blokken hævdet, at de har haft løsningerne på integrationen. Men det eneste, som VKO har haft bud på, har været begrænsning af antallet af indvandrere. Men integration er meget mere end det.

Er VKO f.eks. lykkedes med at begrænse ghettoer? Eller ekstremisme? Nix. Spørgsmålet er, om de overhovedet har prøvet. Og det er ellers fænomener, som alle erkender skal løses.

Det er i lyset af de problemer, at S og SF sammen har spillet en ambitiøs integrationsplan ud.

For på alle de dårlige placeringer i statistikkerne finder vi nydanskerne overrepræsenteret. Derfor skal folkeskolerne rustes bedre til at bryde den sociale arv med f.eks. læsehjælpsgaranti og en bedre elevsammensætning, der afspejler befolkningssammensætningen.

Derfor skal vi også have flere af de velhavende kommuner til at tage deres andel af flygtninge, så vi kan få bugt med ghettoiseringen. Og vi skal stille flere krav til indsats mod bandekriminalitet og ekstremisering blandt nydanskere samtidig med, at vi sætter hårdere ind over for diskrimination over for nydanskere. Netop fordi der skal være plads til alle, der vil.

Nogle prøver at reducere integrationsdiskussionen til at handle om 24-årsregler og tilknytningskrav. Både til højre og venstre for midten. I SF er vi optaget af at levere løsninger for de mange nydanskere i en svær situation i Danmark og for at løse nogle af de problemer med kriminalitet og arbejdsløshed, som rammer alle i kvarterene uanset etnicitet.

Derfor har vi taget arbejdshandskerne på for at finde løsninger på de problemer i stedet for fortsat at stå og mugge over, at vi ikke kan få fjernet de to førnævnte regler.

Ambitiøs plan fra S og SF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce