Altid kritik af Moses


Altid kritik af Moses

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mosebøgerne: Hver gang er det spændende at læse, hvad Erik Lützen nu har opdaget af urimeligheder hos Moses i Mosebøgerne. Mange kristne påstår, at der i disse bøger er to love: "Guds Lov" - "De 10 bud" - og så alle de andre love, som man så kalder Moseloven. Sidstnævnte love ophævede Jesus så.

Hovedgrunden til, at "De 10 bud" kaldes "Guds lov", er, at det siges, at ordene blev skrevet på to stentavler med Guds finger. Men der er jo den forskel på de to love, at de to stentavler lå i pagtens ark som et evigt tegn til, at de var evigt gældende på denne jord og aldrig vil kunne ophæves. Moseloven - bl.a. ceremonilovene - lå ved siden af pagtens ark og er i dag ikke gældende for nogen kristen.

De allerfleste af disse love tilhørte datidens jødiske kultur. Men vi bør huske på, at man også kan definere alle disse love som Guds love, da Moses for de loves vedkommende, som bærer hans navn, fik dem fortalt af Gud på samme måde som en troende muslim i dag tror på, at Koranens tekst blev dikteret af Allah - muslimernes Gud.

Enhver kristen må erkende, at den kristne Gud, han/hun tror på, også er identisk med den Gud, der gav alle de love i Mosebøgerne, som Lützen gang på gang gør opmærksom på er urimelige, hvad jeg er helt enig med ham i.

Altid kritik af Moses

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce