Alment demokrati


Alment demokrati

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SPÆRREGRÆNSE: Jørgen Carsten Hansen skriver, at spærregrænsen bør hæves til mindst fire-fem pct. for at undgå de små partiers indflydelse på, hvem der bliver landets kommende statsminister. Hans sidste kommentar om, hvilken isme, der er bedst for Danmark, slår fast, at han tilhører højrefløjen.

Men han skulle nok holde sig til den økonomiske rådgivning, for alment demokrati er tydeligvis ikke hans stærke side. Vi skal vel ikke have en tilstand, hvor Kristendemokraterne kun må være her, hvis vi peger på en højreorienteret regering?

I USA er der ingen spærregrænse, men et politisk system, der kun har plads til to partier samtidig med, at rigtig mange amerikanere ikke kan stemme ved valgene. Det betyder, at præsidenten reelt aldrig har mere end 25 pct. af befolkningens opbakning.

Hos Kristendemokraterne har vi en anden opfattelse: at demokratiet i Danmark er kendetegnet ved åbenhed og en anerkendelse af, at selv om man ikke hører til det store flertal, så skal man alligevel have en mulighed for at blive hørt og taget alvorligt.

Alment demokrati

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce