Alle har ret til beskyttelse

Sofie Carsten Nielsen

Alle har ret til beskyttelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

diskrimination: I Radikale Venstre og Radikal Ungdom mener vi ikke, at nogen minoritetsgrupper har krav på at blive beskyttet bedre end andre. Vi mener, at alle har ret til beskyttelse og frihed fra diskrimination - uanset baggrund.

Derfor hilser vi det velkommen, at EU-Kommissionen nu har annonceret, at den vil fremlægge et direktiv, der skal forbyde alle former for diskrimination.

De antidiskriminationslove, der findes i Danmark, gælder kun på arbejdsmarkedet. Uden for arbejdsmarkedet er det kun personer, der bliver diskrimineret på grund af etnisk oprindelse eller køn, der er beskyttet ordentligt.

Kommissionens melding kommer efter, at den for et par måneder siden ellers meddelte, at den ville nøjes med et smalt direktiv, der kun omfattede handicappedes rettigheder.

Det var et brud på det løfte om et altomfattende direktiv, som kommissionsformand Barroso kom med i 2004. Kommissionen var simpelthen stødt på for stor modstand i medlemslandene - med Tyskland i spidsen, og rigtig mange lande, der lurepassede - heriblandt Danmark.

Til gengæld førte løftebruddet til så mange protester blandt europæiske NGO'er inden for de diskriminationsgrunde, der ikke blev dækket. Også de organisationer, der arbejder for kvinders, etniske minoriteters og handicappedes rettigheder sluttede sig til protesterne. Europa-Parlamentet var også på mærkerne - og presset virkede.

Man kan spørge sig, om sådanne bestemmelser overhovedet ville have betydning herhjemme. Men det har det. Den danske regering har nemlig valgt en tilbageholdende linje, og vil ikke indføre beskyttelse, der går længere, end hvad EU foreskriver.

Heldigvis kan vi nu sætte vores lid til EU.

Derfor opfordrer vi regeringen til at arbejde aktivt på at sikre en vedtagelse af Kommissionens forslag. Vi skal have et bredt direktiv, der sikrer lige muligheder for alle grupper i samfundet.

Danmark bør ikke længere være et fodslæbende land på dette område. Det klæder os ikke.
Andreas Steenberg
Andreas Steenberg

Alle har ret til beskyttelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce