Aktiespil og avismoral


Aktiespil og avismoral

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ETIK: Jeg synes, at både en avis og en bank skulle skamme sig. At lave et aktiespil er umoralsk, så det batter. Det har aldrig været meningen, at man skulle spille "poker" med aktier. Det er alle dem, der tror, at aktier er pokerspil, som har fået aktiemarkedet til at kollapse.

Aktier er en måde for risikovillig kapital til at hjælpe erhvervslivet. Hvis det så viser sig, at det firma, man har skudt penge ind i, kan tjene penge på sine ideer, bliver der en præmie til den, der har været villig til at hjælpe.

Når man kunstigt kaster penge ind i aktier og derved får dem til at stige, for derpå at sælge igen, når kursen er steget, puster man et aktiemarked kunstigt op, og så får vi de tilstande, vi har nu, hvor en mængde aktieejere står med nogle mere eller mindre værdiløse aktier, fordi de har troet på firmaerne og ikke har spillet poker med deres investering. Så kan bankerne jo overveje, om det, de har mistet i aktiekapital, har været spillet værd?

Den indre værdi i firmaerne er der jo ikke sket noget med, men på grund af avisernes "blæst" er der en masse, som ikke vil købe varerne på hylderne, og så mister firmaerne en tid deres indtjeningsmuligheder, det vil sige, de ikke kan betale så højt et udbytte i en periode til dem, der har investeret.

Det er helt hen i vejret at lære folk at spille poker med aktier.

Aktiespil og avismoral

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce