Afvikling af sygeplejersker


Afvikling af sygeplejersker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

konflikt

af helle Skytte Holm

sygeplejerske og tillidsrepræsentant, Gillesbjergvej 8, Rudkøbing, på vegne af sygeplejersker i Langeland Kommune og sygeplejerske Ivy Nielsen

Tegneren Julius havde en morsom karikaturtegning i Fyns Amts Avis en af de sidste dage i april. På karikaturtegningen var to ældre herrer - begge i kørestol - blevet kørt til afkøling i sygehusets havebassin af deres meget vrede sygeplejerske. De havde begge sagt til hende, at hun fik rigeligt i løn.

Jamen, de to ældre herrer på tegningen er da heldige, fordi de har en sygeplejerske.

Vi frygter, at sygeplejersken er en uddøende race. Det er hun, fordi lønnen ikke er fulgt med.

Der er mange ubesatte sygeplejerskestillinger over hele landet.

Den lave løn er også tydeliggjort ved, at der er for ringe søgning til landets sygeplejeskoler samtidig med, at endnu flere sygeplejestuderende vælger uddannelsen fra under forløbet. De unge vælger i dag uddannelse efter løn- og arbejdsforhold og fravælger også arbejde, hvor der er vagter aften/nat, weekender og helligdage.

Mange sygeplejersker vælger at arbejde i private firmaer, hvor lønnen er højere. Det er også svært at fastholde de ældre sygeplejersker på arbejdsmarkedet.

Der stilles store krav i sundhedsloven til regioner og kommuner, hvor det er sygeplejersken, der skal være omdrejningspunktet. De bør aflønnes efter den kompetence og det ansvar, de har, ellers er der ingen, der har lyst til at uddanne sig til sygeplejerske.

Det er ikke meget, vi har hørt til det store tavse folketing under denne konflikt. Vi savner i høj grad at høre en kommentar fra alle de partier, der i sommeren 2007 lovede meget store lønstigninger til hele ældreplejen.

H.C. Andersen skrev i en gammel dansk sang: "Skynd dig! Kom! Om føje år heden som en kornmark står". Han frygtede afvikling af heden.

Vi skriver frit efter H.C. Andersen: "Skynd Jer! Kom! (til forhandlingsbordet nu) om føje år Danmark uden sygeplejersker står".

Afvikling af sygeplejersker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce