Afgivelse af suverænitet. EU's bankunion truer Danmarks grundlov


Afgivelse af suverænitet. EU's bankunion truer Danmarks grundlov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Demokrati: EU's bankunion tillader lukning af danske banker, hvilket er en afgivelse af suverænitet.

Et dansk ja til EU's Bankunion kræver en folkeafstemning, fastslår professor ved Copenhagen Business School, Jesper Rangvid, til Børsen under overskriften »Grundlov truer dansk ja til bankunion«.

Jesper Rangvid fastslår: "Danmark står uden for Euroen, derfor kan vi ikke deltage i beslutninger i styrelsesrådet for Den Europæiske Centralbank (ECB). Hvis ECB kræver lukning af en dansk bank - hvad ECB kan, hvis vi indtræder i Bankunionen - så er der tale om suverænitetsafgivelse og det kræver vedtagelse efter Grundlovens § 20, hvorefter der skal være folkeafstemning, medmindre 150 af Folketingets medlemmer stemmer for forslaget, hvilket ikke er muligt".

Ifølge rapporten skal Europluspagten og Finanspagten - som er to pagter de danske politikere har tilsluttet sig, bag om ryggen på den danske befolkning og uden folkeafstemning. Disse pagter er indskrives i den EU-traktaten, som danner det juridiske grundlag for projektet. Derfor er Bankunionen, uden en foregående folkeafstemning i åben strid med Grundlovens § 20.

Finanspagten er en mellemstatslig pagt, som kræver, at de deltagende lande skal indføre en budgetlov med faste fireårige lofter over de offentlige udgifter i den danske stat, også gællende for regioner og kommuner, samt en automatisk straffemekanisme, der træder i kraft, hvis lofterne overskrides. Europluspagten er kun obligatorisk for Eurolandene, men hvis "vores" danske politikere, indtræder i Bankunion, vil dette også være gældende for Danmark.

Trods politikernes voldsomme pres var det afgørende for os og vore børns fremtid, at vi stemte nej til retsforbeholdet. Vi må nu og i al fremtid kræve, at politikerne holder sig stramt til grundloven, og ikke tillade, at de vedtager en bankunion, for lukkede døre i Folketinget.

Afgivelse af suverænitet. EU's bankunion truer Danmarks grundlov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce