Affaldsanlæg. - Lad flere byde på arbejdet


Affaldsanlæg. - Lad flere byde på arbejdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel har sat spørgsmålet om opførelse og drift af pulpe-anlæg i regi af Odense Renovation på dagsordenen til næste møde 4. oktober i Borgmesterforum Fyn. Det vil Dansk Erhverv gerne kvittere for. For uagtet at den verserende debat om etablering af nyt pulpe-anlæg på Fyn kan forekomme fjern for de fleste fynboer, har emnet stor betydning for den risiko og pris, borgerne i de fleste kommuner på Fyn skal betale for bearbejdning af deres affald, og samtidig vil de fynske borgmestres beslutning få direkte betydning for miljøet.

Der er gennem de seneste år sket et generelt fald i affaldsmængderne, hvilket ud fra en miljømæssig betragtning er positivt. Bagsiden af medaljen er selvfølgelig, at behovet for arbejdskraft i Odense Renovation dermed også er blevet mindre. Derfor har Odense Renovation arbejdet for at tilføre aktivitet til det kommunalt ejede affaldsanlæg i form af investering i et pulpe-anlæg til bearbejdning af organisk indsamlet materiale til den nette sum af 59 millioner kroner.

Udfordringen er blot, at der allerede er et privat marked, der gennem flere år har oparbejdet en unik ekspertise i bearbejdningen af organisk affald. De fem private aktører på markedet for produktion af pulp producerer allerede pulp til 31 kommuner i Danmark, og det sker i benhård konkurrence. En konkurrence der sikrer innovation i behandlingen af affald, så mest muligt genbruges til glæde for miljøet og desuden gode priser for behandlingen af det organiske materiale til glæde for borgernes pengepung.

Dansk Erhverv mener, at de fynske borgmestre bør blive enige om at sætte opgaven med bearbejdning af organisk materiale i udbud. Odense Renovation kan selv byde, og såfremt de er bedst til den billigste pris, vinder de naturligvis opgaven.

Kun gennem en konkurrenceudsættelse i form af et udbud er borgmestrene sikre på at få den bedste løsning til prisen. Det fortjener både fynboerne og miljøet på Fyn.

Affaldsanlæg. - Lad flere byde på arbejdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce