Ældre i trafikken. Ingen ældre kører råddent


Ældre i trafikken. Ingen ældre kører råddent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Der har i flere omgange været nogle heftige debatter om ældres ret til kørekort samt en forlængelse af dette.

Nu er debatten blusset op igen i forbindelse med en afskaffelse af 70-års reglen om et eftersyn hos lægen, hvor en eventuel fornyelse af kørekortet skulle tjekkes og straks, som forventet er der en del læger, der går til tasterne i protest over det nye forslag. Det bliver dog på det kraftigste understreget, at det skam ikke er på grund af en manglende indtjening, for de tjener jo rigeligt i forvejen ved andre opgaver, som der var en, der skrev.

I stedet bruges argumenter som dårligt syn, hørelse, manglende orientering i trafikken og endda begyndende demens - alt dette var måske noget, en læge kunne tjekke, når de ældre patienter alligevel kom til et årligt eftersyn, når indtjeningen ikke er et problem.

Min erfaring som bilist igennem ca. 45 år er, at jo ældre man bliver, desto bedre indretter man sig efter diverse forhold i trafikken, samtidig ser jeg aldrig nogensinde ældre bilister overhale indenom, køre vanvidskørsel i alle afskygninger, det der populært bliver kaldt "rådden kørsel", køre i stjålne biler, narkokørsel osv.

Mon der ikke kunne laves en undersøgelse om, hvilke aldersgrupper der forårsager flest ulykker og farlige situationer, de 18 til 55 årige, eller de 55 til de 85+?

Hvad med de unge, der har damp, adhd og andre relaterede sygdomme, der kan have indflydelse på deres daglige ageren, skal de så også til tests, hvis de har været involveret i uheld?

Ældre i trafikken. Ingen ældre kører råddent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce