Århundredets kovending


Århundredets kovending

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erik LarsenMF (V), Nøremarksvej 70, Hundstrup

STANDPUNKT: Under devisen "man har et standpunkt, til man tager et nyt" foregår der en interessant udvikling i regeringen. På flere områder har den overtaget gamle V-synspunkter om blandt andet strafferammer, udlændingepolitik, asyllovgivning og besparelser på råd og nævn. Synspunkter, som regeringen tidligere har taget afstand fra og endog forsøgt at latterliggøre, men som åbenbart godt kan bruges nu tæt på valget.

Venstre fremsatte i februar sammen med de konservative et lovforslag, der krævede en forhøjelse af strafniveauet med mindst en tredjedel i forhold til gældende strafniveau for voldtægts- og voldsforbrydelser. Vi foreslog en forhøjelse af strafferammen for voldtægt fra 6 til 8 år og for grov voldtægt fra 10 til 12 år. Regeringen afviste dengang forslaget kategorisk. Men i dag er tonen en anden. Regeringen siger nu følgende: "I dette efterår vil regeringen tage initiativ til at skærpe straffen for voldtægt markant."

I marts fremsatte V og K et beslutningsforslag blandt andet om oprettelse af EU-flygtningecentre i områder tættest muligt på de lande, flygtningene kommer fra. På den måde kan vi hjælpe op til 16 gange flere end i dag. Karen Jespersen afviste med begrundelsen: "Det er urimeligt at kræve af landene i nærområdet, at de påtager sig at huse flere flygtninge og asylansøgere." Regeringen siger nu, stærkt presset af uviljen i befolkningen, at "det er uden mening at forsøge at transportere ... en million afghanske flygtninge til Europa, når vi kan hjælpe 20-30 gange mere effektivt i nærområderne."

En del af ovennævnte beslutningsforslag omhandlede en stramning af familiesammenføringsreglerne. Står det til Venstre, skal tilknytningskravet afgøre, i hvilket land familiesammenføringen skal finde sted. Lars Kramer Mikkelsen (S) udtrykte, at det var inhumant og ikke en retsstat værdigt. Nu har tonen fået en anden lyd: "Det handler om at gøre indvandrerne forståeligt, at de skal begynde at finde deres ægtefæller her."

I vores finanslovsforslag foreslår vi en sanering af råd, centre, nævn, institutter, puljer og tilskud, i alt besparelser på 700 mill. kr. Det afviste Socialdemokratiet så sent som i august. Nu siger det: "Der kan være grund til at spare på råd, nævn, udvalg og puljer."

Jeg tror, jeg vil overlade det til læseren at vurdere Socialdemokratiets troværdighed!

Århundredets kovending

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce