2005 bliver valgår


2005 bliver valgår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VALG: Skulle statsministeren have overvejet et valg i første halvdel af januar, er der ingen tvivl om, at de forfærdelige begivenheder i Asien har skubbet valget. Det står dog fast, at 2005 bliver et stort valgår. Vi skal både have folketingsvalg og kommunalvalg. De to valg vil næppe blive afholdt på samme dag, som det var tilfældet i 2001.

Vi ved, at kommunalvalget kommer til november. Anderledes forholder det sig med folketingsvalget. Her er det statsministeren, der suverænt sætter datoen, dog senest fire år efter sidste folketingsvalg. Han kan vente helt til november, men det er de færreste, der tror, at han venter så længe.

Valgkampen er da også allerede i gang. Vi kan nu ane, hvad folketingsvalget kommer til at handle om. Emner som udlændinge- og integrationspolitikken, uddannelse og forskning og skattestoppet vil dominere valgkampen.

Målet er, atDanmark skal være blandt de bedste til at producere ny viden. Hvis vi skal nå det mål, får vi brug for flere forskere og flere iværksættere. Men de kommer ikke af sig selv. Derfor har regeringen fremlagt en visionær plan, der vil give dansk forskning et kraftigt og nødvendigt ryk fremad i de kommende år.

For at sikre vækst i hele Danmark er det nødvendigt, at pengene til forskningen ikke kun bruges i hovedstadsområdet, men kommer hele landet til gode.

I over tre år har vi holdt, hvad vi lovede forud for folketingsvalget i 2001.

Vi lovede et skattestop. Det har vi overholdt og samtidig gennemført skattelettelser for 10 mia. kr. Vi lovede kortere ventelister på sygehusene. Vi lovede en strammere udlændingepolitik. Der er gennemført en lang række stramninger, der har betydet et kraftigt fald i både antallet, der får asyl og som bliver familiesammenført. Vi lovede en strammere retspolitik. Vi lovede, at den enkelte ville få større personlig frihed. Vi har indført frit valg af hjemmehjælp, ældrebolig, skole, dagtilbud samt en fleksibel barselsorlov.

Ingen kan derfor fortænke statsministeren i, hvis han overvejer et snarligt valg, så regeringen med fornyet mandat og styrke kan tage hul på en ny valgperiode.

2005 bliver valgår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce