170.000 job er pral


170.000 job er pral

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af Henrik JørgensenThorsgade 14, 1., Odense C

JOBSKABELSE: "Siden 1993 har vi skabt 170.000 nye job. Cirka 120.000 i private virksomheder og resten i den offentlige sektor." Sådan starter en socialdemokratisk valgannonce i Stiftstidende 5/11.

Mage til selvforherligende praleri skal man lede længe efter. De job, der er skabt i private virksomheder, er ikke skabt af Socialdemokratiet, men på trods af Socialdemokratiet. Jeg har arbejdet med økonomi i virksomheder i 15 år og i de seneste 9 år har jeg set, hvordan regeringen i finanslov efter finanslov har vedtaget nye tiltag og afgifter, der har været med til at gøre livet surt for især mindre virksomheder med begrænsede ressourcer til administrativt arbejde.

Skal man endelig finde eksempler på, at regeringen og dermed også Socialdemo~ kratiet har "skabt" job i private virksomheder, kan man nævne hjemmeservicevirksomhederne, som kun eksisterer i form af store statslige tilskud og altså i vidt omfang er betalt af skatteyderne.

Et andet godt eksempel på jobskabelse er vindmølleindustrien der i 90'eme har oplevet stor fremgang båret frem af regeringens miljøpolitik, hvor man har besluttet, at en del af elforbruget skal dækkes af "prioriteret energi" (hovedsageligt fra vindmøller), og som så ved lov påtvinges borgerne til tre gange prisen for el købt på markedsvilkår. Denne el kunne være købt lige så miljørigtig fra svenske og norske vandkraftværker, for hvad er egentlig værst - at dæmme en elv op eller at plastre mark og hav til med flaksende vindmøller?

Men hvem eller hvad har så skabt job i den private sektor? Det har først og fremmest højkonjunktur og høj vækst i de lande, vi handler mest med. Sammenholdt med, at erhvervsstrukturen i Danmark hovedsageligt udgøres af små ofte meget innovative virksomheder, som er gode til at tilpasse sig, har dette har skabt baggrund for øget eksport og dermed flere job.

170.000 job er pral

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce