112 er i gode hænder


112 er i gode hænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

alarm

af eva antkowiak

Tunnelvej 8, Nyborg, formand for Patientforeningen Fyn

For kort tid siden gav jeg i et læserbrev udtryk for, at alarmopkald 112 med vejen om ad politiet kunne være en forsinkelse, der kunne blive katastrofal i en livstruende situation.

Patientforeningen Fyn fik en indbydelse til at besøge vagtcentralen i Odense.

Vi kom, vi så, vi hørte, og vi spurgte og fik svar på alle vore spørgsmål.

Første tanke var at skrive vore iagttagelser ud til medlemmer af patientforeningen. Næste tanke blev, at folk bør høre om vort indtryk, da vi kan have skabt uro på et forkert grundlag.

Takket være elektronikken står ethvert opkald straks på skærmen, og den vagthavende ser på skærmen, hvor det kommer fra, hvad enten det er fra fast telefon eller mobil.

Det er godt, for det kan ske, at folk, der er ramt af panik, ikke kan beskrive, hvor ulykken er sket. Så snart den vagthavende ved, hvad det drejer sig om, og at der kræves omgående ambulance, kalder han Falck, der har styringen af ambulancerne og  med det samme finder nærmeste ambulance, der evt. skal være lægebemandet.

Den vagthavende lægger ikke røret på, men bliver ved opkaldet, til den, der har ringet, lægger røret på. Der kan være tale om en helt nødvendig allerførste hjælp, gode råd og opgivelse af ambulancens ankomsttid samt beroligelse af den pårørende eller tilstedeværende.

Her har der hersket tvivl i befolkningen. Kan de vagthavende da klare de opgaver? Ja, det kan de, for de har en speciel tre ugers uddannelse, der kun drejer sig om arbejdet på vagtcentralen.

Det ville være spild af ressourcer at indsætte en sygeplejerske med en tilsvarende tre ugers uddannelse. I alt er der 4 arbejdspladser ved skærmene på vagtcentralen. Nytårsaften  for eksempel er der brug for det. Skulle en større ulykke ske, træder en anden vagtcentral til - det kunne være Århus.

112 er i  hurtige og gode hænder.

112 er i gode hænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce