- Vi vil uddanne Danmarks dygtigste - men besparelserne kan stoppe projektet


- Vi vil uddanne Danmarks dygtigste - men besparelserne kan stoppe projektet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Direktør Lars Bregnehøj, fællestillidsrepræsentant Alex Haugaard og tillidsrepræsentant Jesper Trier - Syddansk Erhvervsskole
StampReklamefoto.dk
Debat. 

I disse uger er unge i 9. og 10. klasse ved at vælge, hvilken ungdomsuddannelse de vil begynde på efter sommerferien.

Mange af dem går ud af skolen med stort gå-på-mod og de møder fremtiden med store forventninger til, hvad livet kan bringe dem.

På Syddansk Erhvervsskole er vores vision at uddanne Danmarks dygtigste. Vi har lysende talenter, der helt sikkert bliver til noget stort, men vi har også elever, der har brug for lidt mere end standardpakken fra læreren.

Vi bliver aldrig en fabrik, hvor "one size fits all". Der er derfor en grænse for, hvor meget vi som erhvervsskole kan presses økonomisk. I værste fald vil vi i fremtiden hverken kunne hjælpe talenterne eller dem med behov for ekstra hjælp og støtte.

Det har hidtil været et vilkår, at vi skal spare to procent om året. Det har vi håndteret ved at gennemgå alt fra administration, indkøb, energiforbrug og meget mere. Det begynder at blive svært nu, hvis besparelserne fortsætter. Det gælder både hos skolens lærere, der står foran eleverne og for ledelsen.

De gode og langsigtede beslutninger, f.eks. beslutninger om vedligeholdelse af bygninger og langsigtede investeringer, vil på et tidspunkt blive afløst af kortsigtet tænkning for at få økonomien til at nå sammen.

Det samme vil gælde i undervisningen, hvor lærerne kan blive pressede til at se bort fra, at en elev måske har brug for lidt mere i undervisningen end planlagt.

Vi har brug for arbejdsro, så vi kan fortsætte med at investere i både personale, maskiner og bygninger.

Alle medarbejdere på Syddansk Erhvervsskole bidrager hver eneste dag med deres bedste til, at skolen uddanner eleverne så godt som muligt. Vi tager vores samfundsopgave seriøst, men er nødt til at bede om respekt for, at der ikke er uendelige muligheder for at foretage kloge besparelser.

Vi respekterer naturligvis, at det er landets politikere, der bestemmer, hvor mange penge samfundet skal bruge på uddannelse.

Men der må ikke være tvivl om, at der er en grænse for, hvor meget uddannelsessektoren kan presses, og derfor vil vi opfordre til, at de årlige to procent-besparelser stopper, så vi på skolerne får arbejdsro.

- Vi vil uddanne Danmarks dygtigste - men besparelserne kan stoppe projektet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce