- Odense rykker fremad, og vi skal have alle med


- Odense rykker fremad, og vi skal have alle med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Peter Rahbæk Juel, borgmester, Socialdemokratiet, Odense og Brian Dybro, beskæftigelses- og socialrådmand, SF, Odense
Billede
Debat. 

Stolthed, selvstændighed og samvær med gode kolleger. Det giver livskvalitet at forlade ledighedskøen og få et job. Den livskvalitet fortjener alle at opleve, og derfor skal vi hjælpe flere odenseanske ledige ud af køen og ind på byggepladserne, plejecentrene og udviklingsafdelingerne.

Når vi samtidig ved, at Odense Kommune kan frigøre flere hundrede millioner kroner til velfærdsområderne ved at få ledigheden ned på landsgennemsnittet, står det klart, hvorfor kampen mod ledighed i dag er den vigtigste politiske dagsorden for os.

Udviklingen går den rigtige vej. Ledigheden er faldet fem måneder i træk. Hvor Odense engang havde landets næsthøjeste ledighed, har vi nu landets syvendehøjeste. Måned for måned går det fremad, men der er stadig meget at gøre. Alle gode løsninger skal i spil, og derfor har vi blandt andet samlet Beskæftigelsesalliancen, hvor erhvervsliv, fagbevægelse, uddannelsesinstitutioner og kommune arbejder sammen om at sænke ledigheden.

De klare mål for Beskæftigelsesalliancen er, at ledigheden i Odense i 2020 skal ned på niveau med landsgennemsnittet, og at flere odenseanere bliver klar til at tage et job.

Vi skal hurtigst muligt have de ledige, der allerede er jobparate, ud på arbejdspladserne. Samtidig skal de ledige, der også kæmper med andre problemer end ledighed, have den rette hjælp til at finde deres plads på arbejdsmarkedet. Der er også en gruppe kontanthjælpsmodtagere, som ikke vil i job. Det er absolut ikke acceptabelt. Her skal vi stille klare krav, og der skal være en klar konsekvens, hvis man ikke lever op til kravene. Dem, der kan, skal bidrage til fællesskabet. Beskæftigelsesalliancen udspringer af Beskæftigelses Task Force Odense, der i april afleverede sine anbefalinger til at nedbringe ledigheden. Anbefalingerne gav ny inspiration, og vi afsatte da også 72 millioner ekstra kroner til beskæftigelsestiltag, der bygger oven på det eksisterende arbejde med at få ledige i job. De job der heldigvis skabes flere og flere af i Odense.

Der er fuld fart på udviklingen i vores by: I byggebranchen er ledigheden helt i bund, robotklyngen mangler arbejdskraft, og det samme gælder mange it- og tech-virksomheder.

Mens nogle brancher kæmper for at besætte stillinger, har vi grupper af ledige, der kæmper for at finde et job. Den politiske opgave er derfor todelt. Vi skal holde fast i vækstdagsordenen, så odenseanske virksomheder fortsat kan skabe private arbejdspladser. Samtidig skal vi støtte udviklingen i brancher, der kan skabe job til de ledige, der har sværest ved at få ét.

Beskæftigelses Task Force Odense anbefalede en fokuseret indsats for den store gruppe af ledige, som udgøres af ufaglærte, faglærte og odenseanere med ikke-vestlig baggrund. For disse mennesker kan hotel- og restaurantbranchen være en god indgang til arbejdsmarkedet, blandt branchens ansatte har mere end halvdelen nemlig hverken en erhvervsfaglig eller videregående uddannelse. Derfor satte partierne bag årets budget sig den ambition, at der skal skabes op imod 1000 nye servicejob i turismeerhvervet de kommende år.

Målet er ambitiøst men ikke urealistisk. Odense har et stort turismepotentiale med events, en stærk restaurantscene, en helt ny bymidte og et kommende eventyrhus. Samtidig har vi med åbningen af Odeon nu endnu bedre faciliteter til at huse konferencer lige midt i Danmark.

Arbejdet med at få ledige i job står helt i toppen af vores politiske dagsorden. Vi skal simpelthen have Odenses ledighed ned på niveau med landsgennemsnittet.

Odense rykker fremad, og vi skal have alle med.

- Odense rykker fremad, og vi skal have alle med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce