- Indvandrere skal følge normer og regler - og der skal ydes, ikke bare nydes


- Indvandrere skal følge normer og regler - og der skal ydes, ikke bare nydes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Tommy Hummelmose, Lahnsgade 78, Odense C - byrådsmedlem, Konservative og selvstændig erhvervsdrivende
Steffen Stamp
Debat. 

De fleste af os rynker med rette på næsen, når ordet parallelsamfund dukker op. Men hvad er det, der gør, at parallelsamfund ikke er noget, vi ønsker? Hvorfor er det ikke o.k., at parallelle samfund dukker op? Alle samfund i verden fungerer vel parallelt med hinanden.

Og allerede her er vi inde ved sagens kerne: Etablerede nationer kan fint fungere parallelt med hinanden, men i det øjeblik parallelle samfundsstrukturer dukker op midt i en etableret nation, forstyrres de normer og regler, som holder enhver nation sammen.

Senest har vi i Odense oplevet, at det somaliske miljø i Vollsmose gradvis opbygger normer, der retfærdiggør at modtage kontanthjælp i 19 år, og efter de mange år i Danmark behersker man stadig ikke det danske sprog.

Billedet af de somaliske kvinder, der ikke rakte hånden op, når de blev spurgt, hvor mange der talte dansk, har brændt sig fast som dét stof, parallelsamfund er gjort af.

Parallelsamfund handler nemlig ikke kun om mellemøstlige bander, hashsalg eller afpresning. Det handler i lige så høj grad om manglende forståelse for samfundets sammenhænge og de normer for gensidige forpligtelser, vi lever efter i Danmark.

Som dansker ved vi, at man skal forsøge at yde noget til vores samfund for at få noget igen, Som dansker ved vi, at kvinder og mænd er ligestillede, og som dansker ved vi, at vi kan have tillid til hinanden og regne med, at andre grundlæggende forsøger at bidrage til vores samfundsudvikling, så godt de kan.

Når jeg ser på tv, at somaliske mænd ser det som en hjælp til kvinderne, at de skal fortælle at "de kan faktisk godt tale dansk", ja så ser jeg, at parallelsamfundet trives i fuldt flor, og at mænd og kvinder tilsyneladende ikke betragtes som lige. Hvorfor kan kvinder ikke selv fortælle, at de taler dansk?

Parallelsamfundets normer smitter naturligvis også af på børnene. Børn der ser, at hvis bare børnechecken er stor nok, og kontanthjælpen kommer ind på kontoen, så behøver man ikke arbejde. Børn, der ser, at kvinderne ikke må svare for sig selv og børn, der ser, at kvinderne skal være tildækkede og sidde bagerst gemt af vejen i en café. Sådan et samfund ønsker jeg ikke.

At mennesker kommer fra forskellige kulturer, har forskellige religion eller taler et andet sprog, er naturligvis helt o.k., men i det øjeblik, man har kontakt med det omkringliggende samfund, må man indrette sig efter de normer og regler, der er gældende. Kan man ikke det, må samfundet vise, at man ikke kan gratis nyde godt af velfærden. Der skal også ydes.

Specielt i Vollsmose har vi en stor udfordring med parallelsamfund. Det skal vi have ændret, bl.a. ved grundlæggende at fjerne mulighederne for, at de opstår og lever. Vi skal gennem nedrivning af betonblokke ændre beboersammensætningen. Vi skal tage kontanthjælp og andre ydelser som f.eks. børnecheck fra de familier, der ikke gider arbejde. Vi skal straffe familier, der sender børn på opdragelsesrejser til hjemlandet, og så skal vi slippe noget af den berøringsangst flertallet i Odense Bråd ofte har, når der tales om håndfaste løsninger for at undgå udviklingen af parallelsamfund.

Konservative har i denne uge foreslået, at der hurtigst muligt etableres en Task Force enhed i Odense med fokus på nedbrydning af parallelsamfund.

- Indvandrere skal følge normer og regler - og der skal ydes, ikke bare nydes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce