S: Stop spekulanters udlejning af faldefærdige rønner

Kommunerne skal have mulighed for at forhindre udlejning af nedrivningsegnede beboelser, mener socialdemokraterne. Arkivfoto: Ritzau Scanpix

S: Stop spekulanters udlejning af faldefærdige rønner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunerne skal have mulighed for at forbyde udlejning af nedrivningsmodne ejendomme, mener Socialdemokraterne. Partiet har fremsendt lovforslag, der behandles torsdag.

Politik: Kommunerne skal have mulighed for at stoppe spekulanters udlejning af faldefærdige boliger til socialt udsatte mennesker, ikke mindst sociale nomadefamilier. Det mener Socialdemokratiet, der står bag et lovforslag, som torsdag førstebehandles i Folketinget.

Lovforslaget pålægger, hvis det bliver vedtaget, regeringen at indkalde partierne til forhandlinger om at sikre kommunerne mulighed for at gribe ind over for udlejerne af de faldefærdige huse.

- Problemet er stort adskillige steder i landet, så stort at det kun er rimeligt, at kommunerne får muligheden for at kunne afvise spekulativ udlejning af de dårligste og nedrivningsegnede huse, siger en af de socialdemokratiske forslagsstillere, Magnus Heuniche, til avisen Danmark.

Han henviser blandt andet til en rapport fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, hvor det fremgår, at i 2017 var i gennemsnit en ud af syv nedrivningsmodne boliger beboet helt frem til selve nedrivningen, og at de især har været beboet af enlige ældre og familier på kontanthjælp.

- Mange af disse lejere er særdeles dårlig stillede, og nogle af dem er dem, vi kender som nomadefamilier. De bor under de kummerligste forhold og er ofte nødt til at skrive under på en lejeaftale, uden at de har haft mulighed for at besigtige de pågældende boliger, fordi de ikke har råd til at rejse frem og tilbage for at undersøge sagen.

- Ofte er de også nødt til at tage dyre lån til indskud; det hænger de så på og har af den grund ikke mulighed for fraflytning. Det er et stort socialt problem, som boligspekulanter ikke skal kunne udnytte, siger Magnus Heuniche.

De faldefærdige rønner er især synlige i mindre byer og egne. Lolland er hårdest ramt, men også kommuner som Langeland og Tønder oplever problemet. 12,6 procent af Langelands boligbygninger er nedrivningsmodne, i Tønder er det fem procent, fremgår det af 2017-rapporten fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

S: Stop spekulanters udlejning af faldefærdige rønner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce