Lego har undersøgt plastikanklager: Plastikfund var ikke fra vores adresse

Billedet her skulle ifølge Plastic Change være fra Legos område. Men ifølge Legos egen undersøgelse er det fra en anden virksomheds grund. Pressechef Roar Rude Trangbæk tror, at organisationen har forvekslet de to adresser, da der er skilte for Legos vagtselskab Lego Security på andre virksomheders grunde. Foto: Plastic Change

Lego har undersøgt plastikanklager: Plastikfund var ikke fra vores adresse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder fra en rapport, som viste, at Lego angiveligt spildte plastik i naturen, var slet ikke taget fra Legos adresse. Det viser en undersøgelse, legetøjsmastodonten selv har foretaget i kølvandet på rapporten. Til gengæld er der fundet plastik andre steder på virksomhedens grund uden for produktionshallerne.

Forurening: Billeder, der angiveligt beviste, at Lego spilder råplastik i naturen, var slet ikke taget fra Legos område.

Det er konklusionen, efter Lego selv har undersøgt sagen, hvor Lego og fem andre virksomheder er blevet anklaget for at spilde plastik i naturen. Anklagerne kom i en rapport fra organisationen Plastic Change, der på besøget ved blandt andet Lego har taget billeder af råstof til plastik, plastik-pellets, uden for Legos produktionsområde.

- Vi har fundet og inspiceret området. Og vi kan konstatere, at det ikke er en Lego-adresse, men at det tilhører en anden Billund-baseret virksomhed, siger Legos pressechef, Roar Rude Trangbæk, der ikke ønsker at sige, hvilken virksomhed adressen tilhører.

Plastic Change, som står bag rapporten og har dokumenteret spildet af plastik fra Lego med billeder, der angiveligt stammer fra en helt anden virksomhed, har fredag forgæves forsøgt at få fat på Lego. Organisationen vil gerne i kontakt med virksomheden, før den konkluderer, om der er sket fejl i rapporten.

- Vi er selvfølgelig klar til at rette det, hvis det ikke er Legos grund, siger miljøbiolog og stifter af Plastic Change Henrik Beha Pedersen.

Han fortæller, at Plastic Change nu hiver Lego ud af rapporten, indtil sagen er endeligt afklaret.

Sagen kort
  • Onsdag fortalte avisen Danmark om en ny rapport, som anklager seks jyske virksomheder for at spilde plastic pellets i naturen.De seks virksomheder er: Lego, HN Group, Fast Plast, Holm og Holm, Epsotech og Emtelle Scandinavia.
  • Alle virksomheder beklager, at der angiveligt er fundet plastic pellets uden for produktionen og vil iværksætte flere foranstaltninger for at undgå problemet i fremtiden.
  • Men flere understreger også, at der er tale om meget små mængder.

Ikke nogen miljørisiko

Selv om billederne ifølge Lego slet ikke stammer fra legetøjsvirksomheden, har det alligevel vist sig, at der er spild af plastik-pellets uden for Legos produktionshaller. Lego har undersøgt samtlige af virksomhedens adresser i Billund. Her er der blevet fundet få hundrede gram plastik-pellets på overflader uden for produktionsområder. Plastmaterialet er nu fjernet, men var ikke et udtryk for plastikforurening, mener Lego.

- Selv om man finder plastikmateriale på overflader, som er synlige, er det ikke ensbetydende med, at det udgør en risiko for miljøet. Vi har en lang række initiativer, der sikrer, at det ikke ender i naturen, siger Roar Rude Trangbæk.

Ender ikke i naturen

Han fortæller, at det blandt andet skyldes kontinuerlig rengøring og riste, som opsamler resterne af plastik.

- Men når I finder nogle hundrede gram, er det så ikke et udtryk for, at jeres sikkerhedsprocedurer måske ikke virker helt, som de skal?

- Vi kan hele tiden blive bedre. Men vi skal også huske perspektivet i det. Vi ønsker ikke, at plastmateriale skal ende i naturen. Vi har cirka 100 ton, der dagligt kommer til vores produktion. Når vi ser på filtrene, fanges 10 kilo spild om året, siger pressechefen, der slår fast, at Legos sikkerhedsprocedurer fanger den mindre mængde plastik, som lander uden for produktionen. Dermed ender den ikke i naturen.

- Men jeg vil gerne understrege, at vi er enige i rapportens hovedpointe; at virksomhederne har et ansvar, og at vi hele tiden kan blive bedre til at se på, hvordan man håndterer sine materialer.

Lego har undersøgt plastikanklager: Plastikfund var ikke fra vores adresse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce