Læserne raser over Hønges nej til EP: 'Stem på Hønge - så er din stemme ude og gynge'

Karsten Hønge fik 19.687 personlige stemmer europaparlamentsvalget søndag. Alligevel takker han nej til pladsen, fordi han hellere vil i Folketinget. Det har fået en del vrede læsere til tasterne. Arkivfoto: Henning Bagger

Læserne raser over Hønges nej til EP: 'Stem på Hønge - så er din stemme ude og gynge'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der bliver ikke lagt fingre imellem, når læserne kommenterer på Karsten Hønges beslutning om at lade SF's andet mandat gå videre til Kira Marie Peter-Hansen. Den populære SF'er fik ellers knap 20.000 personlige stemmer ved europaparlamentsvalget søndag.

"Du er alt, hvad politikerlede er lavet af".

Modtagelsen af Karsten Hønges beslutning om at droppe sin nyerhvervede plads i Europa-Parlamentet er mildest talt ikke blevet positivt modtaget.

På adskillige artikler og Facebook-opslag har rasende læsere sat sig ved tasterne og spyet med ild.

En af dem er Morten Black fra Odense:

"Skam dig, Hønge! Du gør grin med valget og demokratiet. Hvis du ikke går efter sejren, men blot stiller op som hjælperytter, burde du ha' meldt klart ud! Du har taget R.... på 20.000 mennesker, der stolede på dig! Godt jeg ikke var én af dem. Det burde kunne koste et mandat! Håber, vælgerne husker det i stemmeboksen d. 5. juni", skriver han til en artikel om Hønges exit på Fyens.dk's Facebook-side.

Også Ysse Dyremose fra Odense er skuffet over den fynske politiker:

"Jeg synes, at du, Karsten Hønge, har holdt vælgerne for nar. Grunden til, at folk stemte på dig, var, at de ønskede dig i EP. Nu bliver det spændende at se til Folketingsvalget, om du har skudt dig selv i benet", skriver hun.

En af de fynboer, der i hvert fald ikke har tænkt sig at stemme på hverken ham eller SF ved det kommende folketingsvalg, er Rune Falck Hartmann fra Dyreborg.

"Jeg håber virkelig ikke, at han kommer ind!! Jeg føler mig snydt og kunne ikke drømme om at stemme på hverken ham eller SF til folketingsvalget!" skriver han i samme debattråd.

Endelig havde Pernille Risager følgende kække kommentar:

"Stem på Hønge - så er din stemme ude og gynge".

Men også fra Christiansborg har kritikken haglet ned over Karsten Hønge.

Folketingets formand Pia Kjærsgaard (DF) er meget imod, at Karsten Hønge (SF) nedlægger sit mandat under et døgn efter at være blevet valgt til EU-Parlamentet.

Det bør politikere ikke gøre, mener folketingsformanden.

- Opstiller man, er det for at blive valgt. Vi taler tit om politikerlede, og det her bryder folk sig ikke om. De tænker, at "kan man slet ikke stole på dem derinde", siger hun til Ritzau.

Åbne kort

Det er dog ikke alle, der har riven ude efter Karsten Hønge. En del mener også, at politikeren har spillet med åbne kort.

En af dem er Rasmus Gustafsson fra Aarhus:

"Til alle der bander og svovler over Karsten: Karsten har hele tiden meldt ud, at hans primære fokus var at støtte op om Margrete Aukens valgkamp. Derudover er Karsten jo langt fra den eneste, der er opstillet til både FT og EP. Hos Enhedslisten er Nikolaj Villumsen f.eks. opstillet til begge dele. Havde FT-valget været placeret før EP-valget, som alle havde forventet, så havde han formentlig stået i en lignende situation," skriver han.

Også Gabriela Victoria Telling Kjeldsen fra Odense undrer sig over den negative respons.

"Øøøh... hvordan i h****** kan det komme bag på så mange?! Karsten har hele tiden været fuldstændig ærlig omkring, hvad der ville ske. Han ville vælge folketinget, og hans personlige stemmer til Europa-Parlamentet ville gå videre til en anden. Det er altså ingen nyhed! Han har udtalt så mange gange nu, at hvis det blev aktuelt, ville han vælge folketinget. Hvordan kan I så føle, at han skider på sine vælgere?! Han gør kun det, han hele tiden har sagt, at han ville gøre. Jeg stemmer ikke selv SF, men come on.... nu må hysteriet sgu stoppe", skriver hun.

Grafik Mikkel Damsgård Petersen

Læs en af debatterne fra Fyens.dk's Facebook-side

Læserne raser over Hønges nej til EP: 'Stem på Hønge - så er din stemme ude og gynge'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce