Få overblikket: Så mange politistationer og sygehuse vil politikerne genåbne


Få overblikket: Så mange politistationer og sygehuse vil politikerne genåbne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Siden 2007 er der nedlagt 85 politistationer, så der er 113 tilbage. Antallet af sygehuse er mindsket fra 76 til 56, og mere end to tredjedele af domhusene er lukket. Altsammen som resultat af den ofte kritiserede centralisering. Avisen Danmark spørger fem ordførere, hvor mange politistationer, domhuse og sygehuse, de vil genåbne, hvis de får magten efter valget.

.

Thomas Danielsen, landdistriktsordfører for Venstre:
Thomas Danielsen, Venstre.

Vil I genåbne politistationer? - Nej. Vi vil gerne have mere politi til stede i nærområderne, men det er ikke er spørgsmål om mursten og stationer, men om tilstedeværelse. Vi har en opgave i at sikre, at der er politi ude lokalt. Målingerne viser ikke, at folk er blevet mere utrygge efter politireformen.

Sygehuse? - Nej. Det er ikke flere sygehuse, der gør folk trygge. Folk vil opereres på de bedste sygehuse, hvor ekspertisen er. Det er derfor, de små sygehuse er erstattet af storsygehusene. Til gengæld skal lokale sundhedshuse erstatte de gamle små sygehuse.

Domhuse? - Nej. Det har vi ingen planer om. Vi skal blive bedre til at bruge dem, vi har, og i stedet flytte dommerne mellem domhusene. Hvis næsten alle retssager foregår i nogle ganske få domhuse, ser vi den kedelige tendens, at lokale advokatfirmaer flytter med til de større byer.

Henning Hyllested, landdistriktsordfører fra Enhedslisten:
Henning Hyllested, Enhedslisten.

Vil I genåbne politistationer? - Ja. Jeg kan ikke sige, om der skal genåbnes 40 eller 80 politistationer. Men vi mener ikke, det er nok med små lapperier. Vores mål er at genetablere borgernært politi.

Sygehuse? - Det har jeg ikke et konkret bud på. Vores første prioritet er, at der kommer flere sosu'er og flere sygeplejersker.

Domhuse? - Jeg kan sagtens forestille mig, at vi vil være med til at genåbne byretter. Med nedlæggelserne har vi fået mere transport på landevejene, og akademiske arbejdspladser er forsvundet fra udkantskommunerne.

Mette Hjermind Dencker, landdistriktsordfører for Dansk Folkeparti:
Mette Hjermind Dencker, Dansk Folkeparti.

Vil I genåbne politistationer? - Måske. Der hvor der er behov, vil vi åbne op igen. Jeg er ikke blevet foreholdt, at der skulle være problemer, men hvis jeg bliver det, vil jeg gå videre med det.

Sygehuse? - Vi vil gerne åbne op for flere akutenheder. Andre steder er sygehuse lukningstruede, og dem skal vi for alt i verden bevare.

Domhuse? - De domhuse, der ligger uden for de større byer, bliver ikke brugt nok, fordi dommerne ikke gider tage så langt. Det skal fungere ordentligt, men jeg er ikke blevet foreholdt, at det er problem, at der er for få.

Andreas Steenberg, landdistriktsordfører for Det Radikale Venstre:
Andreas Steenberg, Det Radikale Venstre

Vil I genåbne politistationer? - Det kommer ikke bag på mig, at det er sket en kraftig centralisering, og at der er blevet centraliseret for meget i de senere år. Derfor er De Radikale åbne for at forhandle om flere nærpolitistationer, men hvor de skal være, og hvor mange har vi ikke et udspil om.

Sygehuse og domhuse? - Vi har ikke et udspil om at oprette flere sygehuse eller domhuse, men vi vil gerne flytte flere statslige opgaver ud i regionerne.

Magnus Heunicke, landdistriktsordfører for Socialdemokratiet:
Magnus Heunicke, Socialdemokratiet

Vil I genåbne politistationer? - Det er helt afgørende, at vi får flere. Socialdemokratiet foreslår 20 nye med 10 øst for Storebælt og 10 vest for.

Sygehuse? - Vi vil vi se på, om der geografisk er huller. Det kan være steder, hvor der er lukket ned tidligere. Der er ikke tale om supersygehuse, men det kan være sygehuse til mindre behandlinger.

Domstole? - Det har jeg svært ved at udtale mig om.

Få overblikket: Så mange politistationer og sygehuse vil politikerne genåbne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce