Politikere enige efter stormflod: Udsatte boligområder skal rives ned

Der findes en universalløsning for særligt udsatte boligområder. Foto: Colourbox

Politikere enige efter stormflod: Udsatte boligområder skal rives ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kystnære huse i Seden, Faaborg, Nyborg og Kerteminde kan rives ned med det samme, fordi de opfylder ghettoplanens definition på særligt udsatte boligområder.

Flere stomfloder og mere højvande som følge af klimaforandringer. Det er dårligt nyt for de fynboer, der bor i lavtliggende, kystnære ejendomme i for eksempel Nyborg, Kerteminde, Faaborg og Seden.

Men hjælpen er på vej:

- På grund af klimaændringer befinder disse huse sig nu i særligt udsatte boligområder, og her har vi en særlig række knapper at skrue på, siger energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) og peger selv på løsningen: Riv husene ned.

S: Et fint værktøj

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Trine Bramsen, valgt på Fyn, bakker ministeren op:

- Nedrivning af boliger er et fint værktøj. Der er gode erfaringer fra Aarhus og udlandet med at rive boliger ned i udsatte boligområder, siger hun.

Indsatsgruppen Task Force Coast Fyn, som er oprettet af borgmestrene fra Fyn, Langeland og Ærø, skriver på sin facebook-side: "Alt for mange fynboer lever nu i særligt udsatte boligområder med gentagne trusler på liv og ejendom. Men finansieringen må komme fra regeringens ghettopakke."

Og det gør den.

Ny definition med vand

- Regeringens ghettopakke er netop øremærket hjælp til udsatte boligområder, og efter stormfloderne har vi justeret definition af begrebet "udsatte boligområder". Ud over høj kriminalitet og høj andel af særlige etniske grupper tilføjes nu høj vandstand, siger trafik-, bygning- og boligminister Ole Birk Olesen (LA).

- Nedrivning af lavtliggende, kystnære boliger på Fyn er desuden helt på linje med regeringens politik, idet vi ønsker fuld afvikling af de mest udsatte boligområder, siger ministeren.

Han minder om, at ghettopakken tilbyder en kontant belønning til de kommuner, der lykkes med at fjerne særligt udsatte boligområder.

Veje med kyst og strand

Præcis hvor mange fynske huse, der ligger i udsatte boligområder, vides ikke, men Task Force Coast Fyn anbefaler, at man ud fra et sikkerhedsprincip går i gang med det samme.

Alt disponibelt mandskab vil derfor allerede fra i morgen ved daggry blive sendt ud for at påbegynde nedrivning.

I første omgang rives alle huse ned med adresse på gader og veje, hvis navne begynder med Strand eller Kyst.

Politikere enige efter stormflod: Udsatte boligområder skal rives ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce

MEST LÆSTE - LIGE NU

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce