Politiaktion: Arkitektfamilier smides på gaden på grund af ødelæggelse af boligområder

Indsatsstyrker fra By- og Boligpolitiet lagde en jernring om om arkitektfamiliens boligkvarter. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Politiaktion: Arkitektfamilier smides på gaden på grund af ødelæggelse af boligområder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter dom i Højesteret kan arkitekter og byplanlæggere, der i fællesskab har ødelagt boligområder med grimt og menneskefjendsk byggeri nu sættes på gaden.

- Ved femtiden bankede det hårdt på døren, men før jeg kunne nå at åbne, var den slået ind, og både jeg og min familie blev slæbt udenfor, hvor en politiadvokat meddelte, at vi var sat på gaden og skulle fjerne os fra matriklen, siger en stadig rystet arkitekt Nicolai Landsted-Larsen.

Han blev i morges anholdt som den første i en landsdækkende koordineret aktion rettet mod arkitekter, byplanlæggere og bygherrer.

Nicolai Landsted-Larsen er sigtet for at have smadret miljøet i fem halvstore danske købstæder med tegninger af billigt og forblæst etagebyggeri på nedlagte havneområder.

Dommen i Højesteret

- Hvor skal vi flytte hen? Jeg må jo ikke bo tættere end 100 km på nogle af de steder, man mener jeg har ødelagt. Men de ligger jo over hele landet, så jeg bliver nødt til at flytte til Grønland, siger den fortvivlede arkitekt, der vil klage til Menneskerettighedsdomstolen.

Det kommer han næppe langt med.

Der er nemlig blot tale om en administrativ udvidelse af tirsdagens dom i Højesteret, der fastslår, at boligforeninger har ret til at bortvise familier til bøller, der forårsager ødelæggelser i boligområder, selv om de bor i et andet område.

Uoprettelige skader

- De kriminelle bøller skal ikke kunne spekulere i, at de kan have adresse et andet sted end der, hvor deres gerninger begås, og derfor har Højesteret sagt god for en rent administrativ udvidelse af 1000 m-grænsen til 100 km for at kunne få ram på de skurke, der har forårsaget uoprettelige skader på bevaringsværdig boligmasse og områder af høj naturværdi eller med deres projekter har skabt boligområder med store sociale og miljømæssige følger, siger politifuldmægtig ved By- og Boligretten Steen Muhre.

- Vi har været nødt til det, for de vil jo ikke bygge der, hvor de selv bor, tilføjer han.

Gælder også på landet

Familien Landsted-Larsen straffes nu for familieoverhovedets gerninger, selv om de ligger flere årtier tilbage. Men det stopper ikke her.

- Retten til at udlejere må ophæve en lejers lejemål, såfremt en lejer eller en i dennes husstand har begået ødelæggelser i andre boligområder end deres eget, skal nu prøves i et videre perspektiv, siger Annemette Tegl, der er chefanklager ved Vestre Landsboligret.

- Vi vil derfor i næste uge tage fat på at bortvise godsejere og andre større jordbesiddere, hvis deres familier eller forfædre har bygget markhegn af stensætninger eller pløjet oldtidsgravhøje ned, siger chefanklageren.

Bagstemning

Politiaktion: Arkitektfamilier smides på gaden på grund af ødelæggelse af boligområder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce

MEST LÆSTE - LIGE NU

Annonce
Annonce